CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2008.06.12

Gyimesi Endre kapta az Év Polgármestere díjat

Gyimesi Endre, Zalaegerszeg első embere kapta idén az Év Polgármestere díjat. Az elismerést Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke adta át csütörtökön a Városi Polgármesterek Randevúján, amelyet idén éppen Zalaegerszegen tartottak. A találkozót 1997 óta rendezik meg mindig másik városban, és most fordult elő először, hogy a házigazda polgármester nyert.

Kiosztották az év alpolgármestere és az év jegyzője díjat is. Előbbit Pál Tibor Budapest IX. kerületének alpolgármestere, utóbbit Melis János, Szarvas jegyzője kapta. Az elismeréseket a választók szavazatai alapján ítélik oda. A voksokat a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben megjelent szavazólapokon, illetve az interneten keresztül lehetett leadni. Idén 43 településről összesen 32410 szavazat érkezett, ezek túlnyomó többsége, 73 százaléka a világhálón át.

A díj történetében másodszor fordult elő, hogy zalai polgármester nyert: 2003-ben Vértes Árpád, Hévíz első embere kapta az elismerést. Rajta kívül többek között Toller László pécsi (2006), Kósa Lajos debreceni (2001), Szita Károly kaposvári (1999) és Dióssy László veszprémi polgármester (1998) is megkapta már a díjat. Tavaly Bóka István, Balatonfüred polgármestere vehette át ezt az elismerést.

Figyelmébe ajánljuk