CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2009.06.03

Bajnai újabb offshore lebukása

Mekkora adót mentettek ki offshore cégeiken keresztül Bajnai Gordon és minisztertársai - fogalmazta meg kérdését Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

Arra a kérdésre, hogy rendelkeztek-e offshore cégekkel a miniszterek és a miniszterelnök, eddig csak magyarázkodás és hazugság volt a válasz - mondta Cser-Palkovics András, hozzátéve: kiderült most már minden magyarázkodás ellenére, hogy Bajnai Gordonnak a magyar adófizetést elkerülő klasszikus offshore cége volt.
Bajnai újabb offshore lebukása (Cser-Palkovics András)
Mint a politikus rámutatott: a Magyar Nemzetben megjelentekből egyértelműen kiderült, hogy Bajnai Gordon tulajdonában olyan cégek voltak, amelyek a magyar adófizetés elkerülésére jöttek létre, tehát klasszikus offshore cégnek minősülnek.

Becsapták a magyar embereket - mondta a fideszes politikus -, akiket joggal érdekel, hogy mennyi adót nem fizettek be a Bajnai-féle offshore cégek, és így mekkora az az összeg, amely hiányzik a költségvetésből.

Cser-Palkovics megfogalmazta: az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy Bajnai alkalmatlan mint miniszterelnök, és most már az is nyilvánvalóvá vált, hogy méltatlan is erre a tisztségre.

A Fidesz kormányra kerülése esetén kilátásba helyezett kivizsgálásokkal kapcsolatban feltett újságírói kérdésre válaszolva a Fidesz helyettes szóvivője elmondta: a jogi következmények mellett morális és politikai következmények is léteznek, mivel nem tartható, hogy amíg adókat és terheket növel a kormány, addig tagjai vagyonokat mentsenek ki offshore cégeken keresztül, hogy elkerüljék a hazai adófizetést.

Figyelmébe ajánljuk