CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2009.11.05

Fideszes képviselők levele Kapolyi Lászlónak (MSZP)

Kedves Kapolyi László!

Az interpellációnk után azt ígérte, írásban is tájékoztatni fog minket az MVM milliárdos veszteségeihez fűződő szerepével kapcsolatban. Felajánlását köszönjük, élni szeretnénk vele.
Tavaly Ön nyilatkozta azt a Népszabadságnak, hogy tulajdonrészt szerzett a szerbiai loznicai gázerőmű-projektben. Az Index egyik cikke azt állítja, hogy a szerb és olasz cégnyilvántartásokban az Ön neve nem található, és mindössze egyetlen befektető mögött nem lehet tudni személyesen kik állnak, és az a Power Investments International II s.a.r.l. nevű luxemburgi cég, amelynek egy System Investment Corporation nevű panamai cég a tulajdonosa.
Fontos lenne tudni, hogy ezekhez a cégekhez képviselő úrnak pontosan mi köze van, hiszen a Power Investments II. közel tízmilliárd forint befektetési kölcsönt kapott szabálytalanul az MVM Zrt-től a Kárpát Energo Zrt.-n keresztül. Az ügyletsorozat az MVM 2008-as éves beszámolója szerint összesen mintegy 8 milliárd forint veszteséget okozott az állami vállalatnak.

Ezért kérnénk képviselő urat nyilatkozzon, hogy rendelkezik-e bármilyen érdekeltséggel a Power Investments International II s.a.r.l. nevű luxemburgi vagy a System Investment Corporation nevű panamai cégben?

Ha nem, akkor kérnénk képviselő urat nyilatkozzon arról, hogy milyen cégen keresztül, mekkora tulajdonrésze van a loznicai gázerőmű-projektben?
Várjuk válaszát.

Köszönettel:

Bencsik János,
Révész Máriusz

Figyelmébe ajánljuk