CSATLAKOZZ!
2011.03.07

Orbán: Amit vállaltunk, azt tartjuk

Az ellenzéki pártok helyett nem vehetek részt az alkotmányozásban - jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz hétfői frakcióülése után a Hír TV kérdésére válaszolva. A miniszterelnök ugyanitt elmondta: nem fogják szigorítani a hatályos magzatvédelmi törvényt az alkotmány elfogadása után.

Orbán Viktor azt mondta: a kormánypárt olyan normaszöveget terjeszt be, amely megfelel a frakció elvárásainak, de nem következik belőle a magzatvédelmi törvény megváltoztatása.

Európai hagyományoknak megfelelő fogalmazást talált Szájer József, amely kielégíti a frakció politikai elvárásait, ugyanakkor nem teszi szükségessé, hogy a ma hatályban lévő magzatvédelmi törvényt meg kelljen változtatni. Azt, amit vállaltunk az emberek felé, hogy az a törvény nem fog megváltozni, azt tartjuk, az új alkotmány szövege nem kényszeríti ki a most fennálló magzatvédelmi törvény megváltoztatását - mondta a hírTV-nek Orbán Viktor miniszterelnök.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy az ellenzék továbbra sem vesz részt az alkotmányozásban, a kormányfő úgy válaszolt, ő nem tud részt venni helyettük. A Fidesz és a KDNP frakciója hétfőn délelőtt az alkotmányozás menetrendjéről egyeztetett.

Figyelmébe ajánljuk