CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2011.11.29

A második kerületiek felelős döntést hoztak

A vasárnapi időközi országgyűlési képviselőválasztás eredménye úgy született, hogy az elmúlt időszakban nagy port kavaró ügyek mindegyike ismert volt az emberek előtt – hívta fel a figyelmet Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján. Ugyanitt Láng Zsolt megköszönte a II. kerületi választópolgároknak, hogy szavazataikkal támogatták az időközi választás - november 27-i -, második fordulójában. Láng Zsolt ígéretet tett arra: munkája során továbbra is azon lesz csapatával, hogy meghálálja az emberek támogatását.

A Fidesz ügyvezető alelnöke hangsúlyozta: amikor az emberek a II. kerület képviselőjének személyéről döntöttek, akkor már tisztában voltak a leminősítés tényével, a gazdasági problémákkal és az eurozóna válságával is. A választópolgárok annak tudatában hozták meg döntésüket, hogy Magyarország milyen problémákkal küzd – fogalmazott.

Mint mondta: azokban az országokban, ahol bizonytalan volt a politikai struktúra, ott nem is tudtak védekezni a támadások ellen. Kormányok buktak meg Írországban, Portugáliában, Spanyolországban, Olaszországban és Görögországban is, azonban a helyüket átvevő szakértői kormányok sem tudták a problémát kezelni – mutatott rá Kósa Lajos.

Csak egy világos politikai támogatottsággal rendelkező kormánynak van meg az a lehetősége, hogy hatékonyan lépjen fel ezek ellen a támadások ellen – emelte ki.

„Most az ország gazdasági és költségvetési védelmét kell megszervezni”

Kósa Lajos felhívta arra is a figyelmet: az eddigi időközi választásokon is érzékelhető volt, hogy a választók 2010 óta nem változtatták meg véleményüket. „Talán azért nem, mert úgy gondolják, hogy a kormány hatékonyan és erőteljesen védelmezi a magyar gazdaság és társadalom érdekeit” – hangsúlyozta. Hozzátette: most az ország gazdasági és költségvetési védelmét kell megszervezni.

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az elmúlt másfél év vívmányait megtartva tudjunk kilábalni a támadások kereszttüzéből – húzta alá a politikus. Ezért külön meg szeretnénk köszönni a választók támogatását – utalt az időközi választás eredményére.

Még a héten dönt a Fidesz elnöksége arról, ki kerül az egyéni mandátumot szerzett Láng Zsolt listás parlamenti helyére - közölte Kósa újságírói kérdésre válaszolva.

"Van főváros, vannak kerületek, senki nem szakít el semmit sem"

Egy másik - a főváros megyévé nyilvánításának lehetőségét firtató -, újságírói felvetésre Kósa Lajos azt mondta: "ilyen javaslat nincs, nem is lehet, és ellenezném is." "Tehát senki nem akar ilyet csinálni" – tette hozzá. Ezzel összefüggésben elmondta: két típusú önkormányzat létezik, települési és területi. Véleménye szerint lehetne azt mondani, hogy a főváros olyan speciális települési önkormányzat, amelyben még további települési önkormányzatok vannak, de ez a józan ész ellen való lenne.

Ezért sokkal jobbnak tartja azt a megfogalmazást, hogy a főváros olyan területi önkormányzat, amely települési feladatokat is ellát. "Van főváros, vannak kerületek, senki nem szakít el semmit sem, a rendszer ugyanúgy fog működni, mint most" - hangsúlyozta a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Figyelmébe ajánljuk