CSATLAKOZZ!
2012.03.10

Kósa: Brüsszel álláspontja fából vaskarika + videó

Az Európai Központi Bank és a jegybankok rendszere nem tudta  elhárítani vagy megelőzni a válságot, és azóta is keresik a választ – jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a HírTV Péntek8 című műsorában.

Ha Magyarországon van egy általános öregségi nyugdíjkorhatár, és annak az érvényét kiterjesztjük mindenkire; a bírók között nem teszünk különbséget, és azt mondjuk, hogy rájuk is az általános nyugdíjkorhatár vonatkozik, azt hogyan lehet diszkriminatívnak értelmezni? – tette fel a kérdést Kósa Lajos az uniós állásponttal kapcsolatban. Az a szabály nem lehet diszkriminatív, ami mindenkire vonatkozik – szögezte le. Úgy fogalmazott: „Brüsszel álláspontja fából vaskarika”.
Kósa Lajos a Hír Tv Péntek8 című műsorában
A Fidesz ügyvezető alelnöke a jegybankkal összefüggésben elmondta, az EU azt is kifogásolja, hogy a Magyar Nemzeti Bank tanácsa megküldi a napirendjét a magyar kormánynak. „Nem arról van szó, hogy a magyar kormány ezt befolyásolhatja, kifogásolhatja, hozzátehet, elvehet, csak megküldi” - fűzte hozzá.

A kérdést fel lehet tenni: elvégezte-e a jegybankok rendszere és az Európai Központi Bank azt a feladatot, amiért létrehozták? – fogalmazott a politikus. Hozzátette: a válság kitört, és ezek az intézmények nem tudták elhárítani vagy megelőzni, sőt – mint mondta – azóta sem találják a választ.

Kósa Lajos hangsúlyozta a személyes felelősség kérdését is az ügyben. „Simor András, a magyar jegybank vezetőjeként képtelen volt arra, hogy elhárítsa a veszélyt, pedig neki megvoltak az eszközei arra, hogy ne alakuljon ki Magyarországon a devizahitel-válság” – jelentette ki.

Figyelmébe ajánljuk