CSATLAKOZZ!
2012.05.29

"Az MSZP születésétől fogva stróman párt!"

Ha annyira tudták a szocialisták, hogyan kell az országot vezetni, miért nem adóztatták meg az energiaszolgáltatókat, miért nem növelték a védett fogyasztók körét, miért nem adóztatták meg hamarabb a bankokat, miért nem próbálták az energiaszektorban az állam szerepvállalását növelni? Önöknek ehhez nem volt bátorságuk, mert az MSZP születése óta egy stróman párt - jelentette ki Lázár János, a Fidesz leköszönő frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában hétfőn a parlamentben.

Lázár János az előtte felszólaló Lukács Zoltán szocialista országgyűlési képviselőnek azt javasolta, ha találkozni akar azokkal, akik az országot tönkretették, ha meg akar ismerkedni oligarchákkal, „csak forduljon hátra, és nézze meg a saját frakcióját”. Az önök jelenlegi és volt képviselőtársai között vannak az igazi oligarchák Magyarországon; ismerkedjen meg velük a saját frakciójában – jelentette ki.
Lázár János napirend előtti felszólalása a Parlamentben
Hallgatva az ellenzéki felszólalásokat, az jut eszembe, valóban komoly hibát követtünk el 2010 nyarán, mert ahelyett, hogy csődöt jelentettünk volna, átvettük a kormányzást. Ha megtettük volna, hogy csődöt jelentünk, akkor vagy a népharag, vagy az igazságszolgáltatás viszi el az MSZP-seket, de nem kellene ennyi pofátlanságot végighallgatnunk – folytatta Lázár János, hozzátéve, 2010-től az elmúlt két évben megpróbáltak egy teljes egészében csődhelyzetben lévő országot tovább működtetni. 2010 nyarán az a veszély fenyegetett, hogy a magyar nyugdíjakat az ország eladósodottsága miatt nem fogjuk tudni fizetni, és azóta folyamatos erőfeszítéseket teszünk, ami lehet, hogy nem elég, de legalább 22 év után végre történik valami annak érdekében, hogy a nagy átalakító rendszerek ne hitelből működjenek, hanem az ország eltartó- és működőképességének megfeleljenek – húzta alá a fideszes politikus.

Két év után az a tisztességes, ha irányokat értékelünk; ezt az irányt önöknek, mint ahogyan a magyar társadalomnak is, értékelni érdemes. Szerencsére a magyar társadalom döntő része értékeli is azt az irányt, amely felé lépéseket tettünk – hívta fel a figyelmet a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának leköszönő vezetője. Kiemelte, huszonkét év után ez a kormány volt az, amely vette a bátorságot, és „húszéves, álszent kompromisszumokat felrúgva, megadóztatta végre a bankszektort”.

Önök is megmutatták, mit tudnak, amikor csak kormányon voltak, folyamatosan adóztatták az embereket. Ha annyira tudták a szocialisták, hogyan kell az országot vezetni, miért nem adóztatták meg az energiaszolgáltatókat, miért nem növelték a védett fogyasztók körét, miért nem adóztatták meg hamarabb a bankokat, miért nem próbálták az energiaszektorban az állam szerepvállalását növelni? Önöknek ehhez nem volt bátorságuk, mert az MSZP születése óta egy stróman párt -  intézte szavait Lázár János a szocialista frakció tagjaihoz.

Önöknek soha nem volt bátorságuk ahhoz, hogy a multinacionális tőkével szemben érdemi közteherviselést növelő lépéseket tegyenek – fűzte hozzá az előző gondolathoz Lázár.

Ebben a teremben többször elhangzott, hogy a Közgép Zrt. a beruházások jelentős részét – van, aki 14 százalékot mond – nyerte az elmúlt években. Miért nem arra alakítunk vizsgálóbizottságot, hogy mi van a maradék 86 százalékkal? Igaz az a hír, hogy ma Magyarországon az európai uniós fejlesztések hatvan százalékát külföldi beruházó vállalatok viszik ki az országból? Hogy továbbra is az építőiparban hatvan százalék külföldi kezekbe kerül? – tette fel a kérdést a Fidesz képviselőcsoportjának leköszönő vezetője, hozzátéve, ezt kellene egy a nemzet iránt elkötelezett parlamentnek vizsgálnia, nem a magyar vállalkozásokat. 

Arra kellene vizsgálóbizottságot felállítani, hogy igaz-e a hír, miszerint 2009-ben és 2010-ben 350 milliárd forintos megrendelési állománya volt-e egy külföldi építőipari vállalatnak, Magyarországon, amely száz százalékban külföldi kézben volt, és a szocialistáktól kapta a megrendeléseket – mondta Lázár.

Beszélt arról is, egy új jelenség ütötte fel fejét az elmúlt két évben, amire hazánkban 1990 óta nem volt példa. „Ebben a parlamentben ülnek olyan pártok, amelyek külföldi csoportok pénzéből csinálnak politikát Magyarországon”. Ebben a parlamentben ülnek olyan képviselők, akiket amerikai politikai és gazdasági érdekcsoportok pénzelnek – fogalmazott Lázár János.

Önök között az ellenzék soraiban az LMP-ben, az MSZP-ben és más pártokban is, olyanok ülnek, akiket az amerikaiak pénzelnek, amerikai pénzből amerikaiaknak csinálnak politikát. Mi pedig magyar pénzből, valóban magyar vállalkozók, és különösképpen magyar adófizető állampolgárok támogatásából Magyarországon és Magyarországnak csináltunk politikát az elmúlt két évben – zárta felszólalását a kormánypárti honatya.

Figyelmébe ajánljuk