CSATLAKOZZ!
2012.05.29

Lázár János életrajza

Áder János köztársasági elnök június 2-i hatállyal a Miniszterelnökséget vezető államtitkárrá nevezte ki Lázár Jánost, a Fidesz-frakció eddigi vezetőjét. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának életrajza:

Lázár János 1975. február 19-én született Hódmezővásárhelyen.

A gimnázium befejezése után, 1993 és 1999 között elvégezte a szegedi József Attila Tudományegyetem jogi karát. Tanulmányai mellett a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal gyakornoka volt. 1999-től az Országgyűlés Hivatalának alkalmazásában személyi titkárként tevékenykedett.

2000-től tagja a Fidesznek, 2002-től pedig a Magyar Kereszténydemokrata Szövetségnek. 2005-től a Fidesz Csongrád megyei elnöke, 2010 júniusától a Fidesz országos elnökségének tagja.

2002-ben, Rapcsák András halála után a Fidesz hódmezővásárhelyi képviselőjeként jutott be az Országgyűlésbe, ahová a későbbi választásokon is egyéni képviselői mandátummal került. 2002-2004 között az Országgyűlés jegyzője volt, 2006-2010 között a Fidesz parlamenti frakcióvezető-helyettese, 2010-től frakcióvezetője.

2004-2006 között az Országgyűlés szociális és családügyi bizottságának, illetve a kulturális és sajtóbizottságnak is tagja volt, 2006-2010 között a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöki teendőit látta el.

2002 októberében Hódmezővásárhely polgármesterévé választották, azóta vezeti a Csongrád megyei - megyei jogú - várost.

2004 és 2010  között a  Hódmezővásárhelyi Ótemplomi Református Egyházközség presbitereként tevékenykedett. 2003 óta a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. Igazgatótanácsi tagja.

Nős, két gyermeke van.

Figyelmébe ajánljuk