CSATLAKOZZ!
2012.06.22

A NAT részévé vált a tízujjas gépelés oktatása + videó

A Nemzeti Alaptanterv (NAT) részévé vált a tízujjas gépelés oktatása, melyet a Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportja és a Fidelitas javasolt a törvénytervezet előkészítő szakaszában, jelentette be Oroján Sándor, a Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportjának ügyvivője az Információs Társadalom Parlamentje című konferencián - olvasható  a Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportjának, szerkesztőségünkhöz eljuttatott pénteki közleményében.

Az új NAT Informatika műveltségi területének közműveltségi tartalmai közé beépült passzus értelmében dönthet úgy bármely általános iskola, hogy tanóra keretein belül 5-8. osztályig oktatják a diákoknak a tízujjas gépírást, más szóval vakon gépelést.
Interjú Oroján Sándorral
A tízujjas gépírás hatékonyabb jövőbeni munkavégzést, előnyösebb munkaerő-piaci pozíciót is jelenthet a legtöbb munkavállaló számára, de nem elhanyagolható a helytelen használatból fakadó fejfájás, stressz, gerincproblémák elkerülése sem.

„A billentyűzet hatékony használata fontos digitális kompetencia, aminek az elsajátítását mostantól minden általános iskolában tanóra keretein belül is segíthetik, ha ehhez a tárgyi és tanári feltételek adottak” – hangsúlyozta Oroján Sándor.

A Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportja szerint a jövőbeni magyar közoktatásnak nagyobb hangsúlyt kell fektetni a modern technológiák használatához szükséges ismeretek és kompetenciák fejlesztésére, és ennek érdekében a Munkacsoport további szakmai javaslatokkal fog élni.

Figyelmébe ajánljuk