CSATLAKOZZ!
2012.09.28

Civil szervezeteknek indít pályázatot a kormány

Civil szervezetek számára hirdet pályázatot a kormány emberi jogi munkacsoportja az emberi jogi kerekasztal munkájában való részvételre - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a sikeresen pályázó szervezetek részt vehetnek a munkacsoport szakmai tevékenységében, "ezzel is erősítve a társadalmi konzultációt, s hozzájárulva az emberi jogok minél szélesebb körű érvényesüléséhez".
   
A munkacsoport október végéig várja minden olyan nyilvántartásba vett civil szervezet, érdekképviselet, szakmai szervezet pályázatát, amely tevékenységét az emberi jogok területén fejti ki. Mint írták, elsősorban a kormányzati politikában is kiemelt ügyekkel - például a nemzetiségek, a gyermekek, az idősek, a fogyatékkal élők, a romák, a hajléktalanok jogaival - foglalkozó civil szervezetek jelentkezésére számítanak. Elvárás továbbá, hogy a szervezet be tudja mutatni eddigi munkájának eredményeit.
   
Bővebb információ a http://emberijogok.kormany.hu/index és a www.humanrights.kormany.hu honlapokon található.
   
A kormány februárban hozta létre az emberi jogi munkacsoportot, amelynek tárcaközi szervként fő feladata, hogy figyelemmel kísérje az emberi jogok érvényesülését Magyarországon, és ennek érdekében konzultációt folytasson civil szervezetekkel, érdek-képviseleti és szakmai szervezetekkel. A munkacsoport első ülésén megalapította az emberi jogi kerekasztalt, amelynek célja, hogy a munkacsoport konzultációt folytathasson az emberi jogok magyarországi érvényesülését vizsgáló civil szervezetekkel, érdek-képviseleti és szakmai szervezetekkel, továbbá ajánlásokat fogalmazzon meg a munkacsoport tevékenységével, feladataival összefüggésben.

Figyelmébe ajánljuk