CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2013.03.07

Felújítják Gyulán a Göndöcs-kertet és benne a kulturális intézményeket

Felújítják Gyulán a Göndöcs-kertet és benne a kulturális intézményeket. A munkaterületek átadása megtörtént, a kivitelezési munkálatok csütörtökön elkezdődtek - tájékoztatta az MTI-t Gajda Róbert (Fidesz) alpolgármester.

Gajda Róbert elmondta: újabb történelmi városrész újul meg Gyulán, az önkormányzat 713 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program keretéből, a beruházás összes költsége 891 millió forint, a hiányzó összeget Gyula a Belügyminisztérium önerő alapjából elnyert támogatásból és saját fejlesztési pénzből fedezi. A kivitelezési munkák 2013. decemberben fejeződnek be.
   
A beruházás a Béke sugárút követlen környezetében valósul meg, húsz hektár területet foglal magában és több mint ezer lakost érint - tette hozzá. A beruházási program keretében megújul a kertben található Vigadó épülete, visszakapja eredeti funkcióját, egy háromszáz főt befogadó kulturális és közösségi központ. A Vigadóból új, méltó helyszínre költözik a város híres festője, Kohán György állandó kiállítása, a régi könyvtárban kap helyet, az épületet szintén felújítják és kibővítik egy új szárnnyal, a művelődési ház is megújul.
   
A városrészben új sétányok, közterületek épülnek, parkolók és kerékpárutak. Megjegyezte: az önkormányzat és a vállalkozók összefogása tette lehetővé, hogy a városrészen található Komló Szálló és Corvin Hotel felújítása is megtörténjen. A szállodák tulajdonosai a két fejlesztési programra összesen 658 millió forint EU-támogatást nyertek szintén a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program szálláshelybővítésre felhasználható támogatási keretéből.

Figyelmébe ajánljuk