CSATLAKOZZ!
2013.03.08

Halász János: Javítóintézet épül Nagykanizsán

Javítóintézet épül fiúk számára Nagykanizsán az Új Széchenyi Terv keretében, a Debreceni Javítóintézet szakmai irányításával, ez jelentős mértékben segíti majd a magyarországi gyermekvédelmi munkát - jelentette be Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón, Debrecenben.

A projektnyitót megelőző tájékoztatón az államtitkár hozzátette: jelenleg Debrecenben, Aszódon és Rákospalotán működik javítóintézet, a dunántúli zöldmezős beruházás 2015. június 30-ra készül el. Az intézeti hálózat a gyermekvédelem speciális része, ahol az előzetes letartóztatásban lévő fiatalok javítóintézeti nevelést is kapnak - mondta Halász János.

Szőke Barbara projektmenedzser tájékoztatása szerint a beruházás összköltsége 2 milliárd 250 millió forint. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A csaknem 5 ezer négyzetméteres intézményben 108, előzetes letartóztatásban lévő fiatalt tudnak elhelyezni, s 125 alkalmazottnak adnak munkát.

Halász János az MTI érdeklődésére elmondta: a nagykanizsai beruházással a nyugati országrészben is megvalósul az ellátáshoz való egyenlő esélyű hozzáférés. A létrejövő javítóintézet a rendelkező bíró számára a döntése kiszabásakor alternatívát jelent, az érintett fiatalok pedig az előzetes letartóztatás idejét pedagógiai és fejlesztő hatású környezetben tölthetik.


Figyelmébe ajánljuk