CSATLAKOZZ!
2013.08.01

Megkezdődhet a diósgyőri vár felújítása

Megkezdődhet a diósgyőri vár felújítása, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság elutasította a Laki Épületszobrász Zrt. által benyújtott jogorvoslati kérelmet a "Diósgyőri vár - Belső vár rekonstrukciója" közbeszerzési eljárása ügyében, és a határozat ellen fellebbezésnek, újrafelvételi eljárásnak nincs helye - tájékoztatta a miskolci polgármesteri hivatal az MTI-t szerdán.

A vár rekonstrukciójának szerződését várhatóan augusztus 7-én írja alá Kriza Ákos, Miskolc polgármestere (Fidesz-KDNP) a nyertes kivitelezővel, a ZERON Zrt.-vel, ezt követően elkezdődhet a műemlék felújítása.
   
A miskolci önkormányzat a Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztés 2 milliárd 472 millió forintos projekthez 1,999 milliárd forintot nyert. A program egyebek mellett tartalmazza a diósgyőri vár rekonstrukcióját, lovagi tornák terének megépítését, vásártér kialakítását és a lillafüredi függőkert megújítását.
   
A tervek szerint megújul a vár mind a négy szárnya, helyreállítják a lovagtermet, a kápolnát, kiállító tereket alakítanak ki és külső várszínház is létesül.

Figyelmébe ajánljuk