CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2014.04.13

A magyarok bizalmat adtak a folytatáshoz

A magyar társadalom igent mondott arra, hogy a kormány folytassa a megkezdett munkát – értékelte a kétharmados választási győzelmet Kocsis Máté.

A Fidesz kommunikációs igazgatója arról tájékoztatott, a szavazatok 99,9 százalékos feldolgozottságánál kiderült, hogy a Fidesz és a KDNP ismét megszerezte a mandátumok kétharmadát, és ezzel erős többséget és egyértelmű felhatalmazást kaptak a megkezdett munka folytatásához.

Kocsis Máté köszönetet mondott a választóknak, az önkénteseknek és a munkatársaknak a történelmi eredményért. Magyarországon, sőt Európában sem volt még arra példa, hogy két alkalommal ilyen felhatalmazást tudjon szerezni egy pártszövetség – fűzte hozzá. Mint mondta, a kétharmados többség azt jelenti, hogy a Fidesz és a KDNP nemcsak 2010-ben tudta megszerezni a választók bizalmának nagy többségét, hanem meg is tudta azt tartani. A magyarok a bizalmukat adtak a munka folytatásához – húzta alá.

Úgy fogalmazott, a magyar társadalom igent mondott arra, hogy a kormány folytassa a megkezdett munkát. Folytassa a munkahelyteremtést, a gazdaság megerősítését, a kis- és középvállalkozások támogatását, a szociális biztonság megerősítését, a családok terheinek és az energiaárak csökkentését, valamint a nyugdíjak emelését – sorolta. Hozzátette: a magyarok nemet mondtak a gyűlöletre, a szélsőségekre és az unióból való kilépésre.

"a magyarok nemet mondtak a gyűlöletre, a szélsőségekre és az unióból való kilépésre."

Hangsúlyozta, a legkésőbb májusban megalakuló új kormányra és új parlamentre rengeteg feladat vár, és emellett a magyar közélet is egy újabb megmérettetés előtt van. Május 25-én arról kell dönteniük a magyaroknak, hogy kik fogják képviselni hazánkat az unió parlamentjében – hívta fel a figyelmet.

Kocsis Máté ezzel kapcsolatban kiemelte, a Fidesz és a KDNP a „magyar nemzeti érdekek maximális képviseletét” vállalja, ezért nemzeti listát állított. A politikus arra kérte a választókat, hogy vegyenek részt az EP-választáson, és támogassák a FIDESZ-KDNP listáját.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta azt is, a baloldalnak azon kellene elgondolkodnia, hogy helyes-e az a politika, az a társadalomszemlélet, amit képviselnek. Rámutatott, még mindig nem tudtak megújulni, „még ugyanazokat a politikusokat látjuk a soraikban”, akik egyszer már tönkretették az országot.

„Azt gondolom, ez nem feltétlenül annak a kérdése, hogy hány szervezet működik együtt, vagy hány szervezet indul külön, hanem hogy ezek a szervezetek mit képviselnek, és ezeket a szervezeteket kik képviselik” – szögezte le. Úgy fogalmazott, ha Mesterházy Attila a „levitézlett baloldali politikai elittel gondolja a jövőt, akkor személyes véleményem szerint nem jól gondolja”. Kijelentette, abban bíznak, hogy a baloldal a jövőben a nemzeti érdekek képviseletekor a kormánypártok mellé áll, és nem pedig Magyarországot támadja.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk