CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2014.07.26

Az új életpályamodell méltóbb javadalmazást is hoz

A haza azt kéri az altisztektől: szolgálják elkötelezetten, teljes erejükből és legfőképpen sikeresen - mondta a honvédelmi miniszter szombaton Veszprémben, a Szentháromság téren rendezett altisztavató ünnepségen.

Hende Csaba kijelentette, a honvédelem területén hosszas egyeztetés után hamarosan elindul az új életpályamodell, ami méltóbb javadalmazást is jelent.

Mint mondta, a haza azt kéri az altisztektől: szolgálják elkötelezetten, teljes erejükből és legfőképpen sikeresen. Utalt arra, hogy a következő évtizedekben új fegyverrendszereket fog az ország használatba állítani, amelyek használata és működtetése is az altisztek fontos feladata közé tartozik majd.

"Az erős akarat csak erős hitből fakad."

Emlékeztetett arra, hogy kilencven évvel ezelőtt a Veszprémhez tartozó Jutason indult meg 1924. november 15-én az altisztek intézeti képzése. Az altisztek innentől számítják az új típusú történelmüket. Az erős akarat csak erős hitből fakad, ezt tanulhatjuk Jutastól - hangoztatta a honvédelmi miniszter.

Benkő Tibor vezérezredes, vezérkari főnök az altisztekhez intézett szavaiban kiemelte: ezt a nagyszerű hivatást csak lelkiismeretesen, becsületesen, bátorsággal, hazaszeretettel és elkötelezettséggel lehet végezni.

A rendezvényen 32 nappali iskolarendszerű hivatásos és 74 tanfolyami képzésben sikeres vizsgát tett, szerződéses legénységi állományú katona tett ünnepélyes esküt és kötelezte el magát a haza fegyveres védelme iránt.

Az idén először a kétéves iskolarendszerű képzésben kiválóan végzett egyik altisztjelölt átvehette a Honvéd Vezérkar által adományozott altiszti kardot, amelyet ebben az évben Gál Adrienn híradós őrmester kapott meg.

(MTI-fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk