CSATLAKOZZ!
2014.07.27

Januártól kevesebbet fizetnek a devizahitelesek

Az idei év végéig mindenki pontosan tudni fogja, hogy hogyan rendeztük teljes mértékben a devizahitel-kérdést – jelentette ki Gulyás Gergely.

„Egy banánköztársaságban képzelhető el csak ilyen” – így reagált a HírTV P8 című műsorában az Országgyűlés fideszes alelnöke a baloldal miskolci polgármesterjelöltjének nyilatkozataira. Pásztor Albert ugyanis a napokban arról beszélt, hogy a cigány–magyar együttélés rendezéséhez megfelelő eszköz lenne a vajdarendszer visszaállítása.

A volt miskolci rendőrfőkapitány szerint a magyaroknak el kellene fogadniuk a cigány törvénykezés egy-egy részét. „Nyilván az MSZP miskolci polgármesterjelöltje nehéz helyzetben van, mert valójában azok a nyilatkozatok, amelyekkel ő híressé vált, azok sokkal inkább a politikai térfél jobb szélén hallhatóak, és ezek voltak azok a nyilatkozatok, amelyekkel szemben az MSZP és a liberálisok harcot hirdettek, mint valami egészen elképesztően veszélyes, szélsőjobboldali megnyilvánulás, most pedig egy emberként állnak e mögött a polgármesterjelölt mögött” – mondta Gulyás Gergely.

"az ingatlanjelzálog-alapú devizahitel mint termék teljesen meg fog szűnni."

Hangsúlyozta, bízik benne, hogy négyéves munkája eredményeként végül a jelenlegi fideszes jelölt győz. Budapesten viszont szerinte nincs esélyes kihívója Tarlós Istvánnak. „Én ma nem hogy nem látok kihívót, mert azt az ellenzék láthatatlanná teszi pillanatnyilag, de nagyon csekély esélyt látok arra, hogy az elmúlt négy év teljesítményéből kiindulva ne Tarlós István legyen októbert követően Budapest főpolgármestere” – tette hozzá a politikus.

Késő ősszel kerülhet a parlament elé a devizahitelek elszámolásáról szóló törvény is. Gulyás Gergely azt mondta: az Országgyűlés csak az után dönthet a kérdésben, hogy a banki perek az egyoldalú szerződésmódosítások tisztességességéről lezárultak. „Mi tartjuk magunkat ahhoz az ígérethez, hogy az idei év végéig mindenki pontosan tudni fogja, hogy hogyan rendeztük teljes mértékben a devizahitel-kérdést, és a devizahitel, legalábbis az ingatlanjelzálog-alapú devizahitel mint termék teljesen meg fog szűnni.

Ez nyilván úgy fog megszűnni, hogy forintosítjuk a devizahiteleket. Innentől kezdve, hogy ez a forintosítás az elszámolási év tekintetében jövő év januárja vagy februárja vagy idén december lesz, szerintem másodlagos” – zárta szavait Gulyás Gergely.

A politikus azt ígérte, jövő év elejétől kezdve már minden devizahiteles a forintosítás utáni kedvezőbb törlesztőrészleteket fogja fizetni.

(mno.hu-fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk