CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2014.07.27

Nő a megújuló energia támogatása

A következő uniós ciklusban mintegy 800 milliárd forint áll rendelkezésre az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások kiaknázásának támogatására.

A napelemek telepítését bármilyen meglepő, leginkább az alacsony kamatok ösztönzik. Már teljesen nyilvánvaló, mindenki jobban jár, ha ebben tartja a pénzét, mintha bankbetétben – hangzott el a Kossuth Rádió Oxigén című műsorában.

Míg a világban a csökkenő támogatások miatt egyre kevesebb ilyen berendezést helyeznek üzembe, Magyarországon nő a telepítési kedv – jelentette ki Glattfelder Béla, a nemzetgazdasági tárca államtitkára, a Magyar Szolár Szövetség elnöke, aki szerint hazánkban a legfőbb ösztönző a magas kamatszint.

Hangsúlyozta: brutális mértékben nő a következő uniós ciklusban az energiahatékonyság és a megújuló energia támogatása, amire mintegy 750 milliárd forint áll rendelkezése, plusz a vidékfejlesztési támogatásokból is még mintegy 50 milliárd. Ez azt jelenti, hogy évente több mint százmilliárd forint fordítható erre a célra, ez a korábbi körülbelül tízszerese.

Kiemelte: a rezsicsökkentésnek az is része, ha olcsóbban tudjuk megtermelni saját magunknak a villamos energiát.

(hirado.hu-fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk