CSATLAKOZZ!
2016.02.11

Simon Tibor kivezeti Salgótarjánt a zsákutcából

A kormány támogatásával és Simon Tibor vezetésével Salgótarjánt rá tudjuk állítani ismét a felzárkózási pályára.

A Fidesz-KDNP lillafüredi kihelyezett frakcióülésén Simon Tibor, a kormánypártok salgótarjáni polgármesterjelöltje rövid egyeztetést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel csütörtökön.

Ezt követően a polgármesterjelölt a fidesz.hu-nak elmondta: a városnak egy olyan mértékű tőkeinjekcióra van szüksége, ami akár 25-30 évre is meghatározhatja Salgótarján gazdasági életét.

"Az önkormányzatnak biztosítania kell olyan ingyenesen adható telkeket a fiatalok számára, ahol első otthonukat fel tudják építeni."

A térség népességmegtartó erejének növeléséért a családok otthonteremtési kedvezményén túl az önkormányzatnak biztosítania kell olyan ingyenesen adható telkeket a fiatalok számára, ahol első otthonukat fel tudják építeni – emelte ki.

A polgármesterjelölt az oktatásra térve kifejtette: Salgótarjánban olyan közösségi főiskola megalkotására van szükség, ahol azok a fiatalok tudnak továbbtanulni, akik szociális okokból nem jelentkezhettek más város felsőoktatási intézményébe.

A kihelyezett frakcióülésen Becsó Zsolt, Salgótarján fideszes országgyűlési képviselője is jelen volt, aki a város helyzetét értékelve portálunknak elmondta: a szocialistáknak 14 hónap alatt sikerült zsákutcába vezetniük Salgótarjánt.

"A szocialistáknak 14 hónap alatt sikerült zsákutcába vezetniük Salgótarjánt."

Egyúttal emlékeztetett, hogy a város fideszes vezetése 950 millió forint többlettel adta át a büdzsét, s most – bár a költségvetést még nem terjesztették be -, az előzetes jelzések alapján az egymilliárd forintot is meghaladhatja a költségvetési hiány. Emellett a helyi baloldal fejlesztési területen sem tudott maradandót alkotni, az elmúlt bő egy évben csak azok a fejlesztések kerültek átadásra, amit még az előző városvezetés indított el, készített elő – mutatott rá.

„Ha értékelni kell a szocialisták elmúlt 14 hónapját, azt lehet mondani, hogy totális csőd” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Egyúttal jelezte, hogy sürgősen vissza kell fordítani a várost abból a zsákutcából, ahova az MSZP vezette, annak érdekében, hogy Salgótarján ismét fejlődhessen.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk