CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2016.11.09

Folytatjuk a küzdelmet a kvóta ellen

Magyarország védelmében csak a Kereszténydemokrata Néppártra (KDNP) és a Fideszre lehet számítani, az ellenzékre nem, a kötelező betelepítési kvóta elleni küzdelmet folytatják - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában azzal kapcsolatban, hogy a parlament kedden elutasította az Orbán Viktor miniszterelnök által kezdeményezett alkotmánymódosítást.

"Ez az ellenzék teljességgel felelőtlen, és a haza nem számít nekik semmit, kizárólag a rövidtávú pártpolitikai szempontjaik a fontosak" - fogalmazott Kósa Lajos.

"Ez az ellenzék teljességgel felelőtlen, és a haza nem számít nekik semmit, kizárólag a rövidtávú pártpolitikai szempontjaik a fontosak."

Közölte, megkérték az igazságügyi minisztert, hogy elemezzék az alkotmányos helyzetet, valamint várnak a kérdésben az alkotmánybírósági döntésre, és készülnek arra, hogy folytatják a küzdelmet decemberben az Európai Tanács ülésén a kvóta ellen. Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik a letelepedési kötvény megszüntetéséhez kötötte az alaptörvény-módosítás támogatását Kósa Lajos azt mondta: a Jobbik "összekeveri a szezon a fazonnal".

A kvótaprobléma a migrációval, a letelepedési kötvény vásárlása az állam külső finanszírozásával kapcsolatos, semmi köze a kettőnek egymáshoz - mondta, majd kifejtette: a letelepedési kötvény vásárlója öt év tartózkodási engedélyt vesz, és egyébként hitelezi a magyar államot, olyan mint amikor albérlőt fogadunk."A migráns az átmászik a kerítésen, (...) az az ember, aki nem albérlőként jön házunkba, hanem bejön a kerítés és elkezd követelőzni" - fogalmazott a kormánypárti politikus.

Kósa Lajos azt mondta "a Jobbik ezt a kettőt nem tudja megkülönbözetezni. Ez baj, mert tehát akkor itt egy egészen pici baráti társaság elvezetése is gondot okoz a Jobbiknak, hogyha a betörőt az albérlőtől nem tudja megkülönböztetni. Nem megy nekik, majd egyszer belejönnek, bonyolult a politika, most valahol az óvoda szintjén vannak" - mondta.

Kósa Lajos a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is azt hangsúlyozta, hogy Magyarország védelmében, a kvóta elleni harcban csak a kormánypártokra lehet számítani, senki másra.

(MTI-fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk