CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2016.12.05

Az adócsökkentés jelentős béremelkedést hoz

Az adócsökkentéssel Magyarország az egyik legvonzóbb befektetési ország lesz az Európai Unióban – jelentette ki Halász János hétfői sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés hétfőn szavazott az egyes pénzügyi és gazdasági tárgyú törvények módosításról szóló törvényjavaslat napirendre tűzéséről.

"a Fidesz-KDNP-kormány mindig az adócsökkentés pártján volt."

Halász János aláhúzta, ez a törvény jelentős adócsökkentést tartalmaz. Emlékeztetett, a Fidesz-KDNP-kormány mindig az adócsökkentés pártján volt.

Az a tapasztalatunk, mióta az adók csökkenek, a magyar gazdaság erősödik, nő a foglalkoztatottság és a bérek is emelkednek. Éppen az ellenkezője zajlik tehát, mint a baloldali kormányok idején, mikor megduplázódott a munkanélküliség a munkaadók és a dolgozók adóterhei évről évre nőttek és a fizetések elinflálódtak – fogalmazott.

A fideszes politikus elmondta, egységesen minden vállalkozásra 9 százalék lesz a társasági adó, mely az Európai Unióban a legalacsonyabb, Magyarország ezzel az egyik legvonzóbb befektetésű ország lesz. Ezzel további 145 milliárd forint marad a vállalkozásoknál – tette hozzá.

Leszögezte, a szociális hozzájárulási adó is csökken jövőre 5 százalékkal, majd 2018-ban további 2 százalékkal. A munkaadói járulék mértéke, így 2017 január 1-jétől 22 százalékra csökken. Felhívta a figyelmet arra, az adócsökkentés jelentős béremelést is hoz magával. A munkáltatói adókat azért is csökkentjük, hogy a minimálbért és a béreket a vállalatok emeljék; a dolgozók így nagyobb megbecsülésre, a vállalkozások kevesebb teherre számíthatnak – jegyezte meg.

Fotó: fidesz.hu

Halász János emlékezetett arra, hogy megszületett a hosszú távú bérmegállapodás is. A minimálbér jövőre 15 százalékkal emelkedik, összege 127.500 forintra nő. A szakmunkás minimálbér is jelentősen, 25 százalékkal emelkedik, ez 161.000 forint lesz. A béremelések 2018-ban is folytatódnak; a minimálbér újabb 8 százalékkal emelkedik, és 138 ezer forint lesz, a szakmunkás minimálbér pedig újabb 12 százalékkal emelkedik, ekkor már 180.500 forint lesz. Ez a nagy béremelés a munka megbecsüléséről is szól. Amíg ez a kormány lesz, addig a bérnövekedés és a munkáltatói adócsökkentés folytatódni fog – szögezte le.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk