CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2016.12.07

A polgármesterek elsöprő többsége elutasítja a kötelező betelepítési kvótát

Megálljt kell parancsolni Brüsszel kötelező betelepítési kvótáról szóló terveinek – jelentette ki Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Szita Károly aláhúzta, a magyar emberek 98 százaléka mondta azt október 2-án, hogy nem kér a kötelező betelepítési kvótából. Sajnos az európai politikusok jelentős része még a mai napig nem ismerte fel a tömeges bevándorlás és a migráció veszélyeit, pedig ennek ordító jelei vannak. Hozzátette: Magyarországon is hetente tapasztalható, hogy a migrációval sajnos együtt jár a bűnözés, és a terrorizmus is.

"Nekünk polgármestereknek legfontosabb feladatunk az, hogy nyugalmat és biztonságot tudjunk teremteni a városainkban és a falvainkban."

Nekünk polgármestereknek legfontosabb feladatunk az, hogy nyugalmat és biztonságot tudjunk teremteni a városainkban és a falvainkban. Ezért határozottan kiállunk amellett, hogy megálljt kell parancsolni Brüsszel kötelező betelepítési kvótáról szóló terveinek – közölte.

A fideszes politikus emlékeztetett rá, hogy Jean Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét levelében arra kérte, hogy tegye kötelességét: védje meg a magyar és az európai polgárokat, valamint a bizottság vonja vissza a kötelező betelepítési kvótáról szóló határozatát.

Hozzátette: arra kértem Magyarország valamennyi polgármesterét, hogy amennyiben egyetértenek a levél tartalmával, csatlakozzanak ehhez aláírásukkal. A kezdeményezést a magyar polgármesterek közel 80 százaléka írta alá – fogalmazott.

Hajnal Gábor Földeák község polgármestere elmondta, a településükön élő emberek 60 százaléka szavazott arra, hogy ne legyen betelepítési kvóta. Kifejtette: a polgárok rettegnek a különböző bűncselekményektől, amiket hallanak a nagyvilágban. Kiemelte: ezeket az embereket nem mi hívtuk ide, ők eljöttek a jobb élet reményében.

Fotó: fidesz.hu

Balatonalmádi polgármestere, Keszey János arról beszélt, hogy 9300 fős településükön a polgárok több mint 50 százaléka gondolta úgy, hogy részt vesz a népszavazáson, és a résztvevők 98 százaléka szavazott nemmel a feltett kérdésre. Leszögezte: nekem, mint a település polgármesterének kötelességem az ő akaratukat képviselni.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk