CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2017.01.09

Még mindig egymást érik a korrupciós ügyek a baloldalon

A baloldal minden idők legkorruptabb kormányzását követte el, és még mindig egymást érik az olyan korrupciós ügyek, amelyekben a baloldal érintett – jelentette ki Hollik István hétfői sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-KDNP-s képviselő aláhúzta, a baloldal már hét éve megbukott, de még mindig egymást érik a korrupciós ügyek, melyekben érintett.

"A baloldal és az MSZP megújulást hazudik, miközben a háttérben ugyanúgy minden megy tovább."

Hollik István rámutatott: az első ilyen egy nemzetközi méretű szocialista korrupciós ügy, amelyben a brit-francia hatóságok a mai napig nyomoznak. Kifejtette: a francia Alstom a 4-es metró beruházása kapcsán a magyar szocialista és más baloldali politikusoknak csurgatott 100 milliós kenőpénzeket. 

Hozzátette: Medgyessy Péter már lebukott, hiszen ő 600 ezer eurót, tehát majdnem 180 millió forintot tehetett zsebre, de 1,7 millió euró kenőpénzről még mindig nem tudjuk, hol van – fogalmazott a képviselő.

fidesz.hu

A kormánypárti politikus kitért Hiszékeny Dezső politikus büntetőperére is, aki ma állt bíróság elé. A vád szerint 5 millió forintot kért azért, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség bérleti jogát egy vállalkozónak adja – mutatott rá.

Hollik István a harmadik szocialista korrupciós ügyet megdöbbentőnek nevezte. Emlékeztetett arra, hogy az MSZP dunakeszi elnökét sikkasztásért egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Hozzáfűzte: Fári János ráadásul két másik gazdasági bűncselekményben is érintett, ami miatt pedig pénzbüntetésre ítélték.

Ahogy ezek az ügyek is jelzik, a baloldal semmit sem változik. Egymást érik a szocialista, baloldali korrupciós ügyek. A baloldal és az MSZP megújulást hazudik, miközben a háttérben ugyanúgy minden megy tovább – hangsúlyozta Hollik István.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk