CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2017.01.10

A 2010 előttinél 25-30 százalékkal olcsóbban fűtenek az emberek

Ha a baloldalon múlna, nem számítana, milyen hideg van. Az energia árak továbbra is kúsznának felfelé - jelentette ki Némerth Szilárd keddi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, négy évvel ezelőtt, 2013 január 1-jén jó döntést hozott a második Orbán-kormány a Fidesz-KDNP hathatós támogatásával, amikor a rezsicsökkentésről döntött. Németh Szilárd emlékeztetett, az azt megelőző körülbelül negyven évben, minden január 1-jén energia áremelésről szóltak a hírek.

"A rezsicsökkentéssel a családok átlagosan évente 170 ezer forintot takarítanak meg."

A fideszes politikus rámutatott, 2002 és 2010 között a Medgyessy, Gyurcsány- és  Bajnai-kormányok 15-ször emelték az energiaárakat.

A lakosság, azt a tőle elvett 1060 milliárdot - amit ebben a nyolc évben talicskáztak ki az országból, az akkor még külföldi tulajdonú energia cégek -, gyakorlatilag visszakapta, hiszen közel ezer milliárd forintot spórolt meg az elmúlt négy évben - szögezte le.

Németh Szilárd egyúttal felidézte azt is, hogy a baloldali kormányok a lakossági gáz árát háromszorosára, az áram árát pedig a duplájára emelték.

Hozzátette: ha a baloldalon múlna, nem számítana, milyen hideg van, az árak továbbra is kúsznának felfelé, és ennek többször hangot is adtak a rezsicsökkentés elmúlt időszakában.

Fotó: fidesz.hu

A kormánypárti politikus emlékeztetett rá, hogy több ellenzéki politikus is élesen támadta az intézkedést. Gyurcsány Ferenc, Herczog Edit, Szigetvári Viktor, Juhász Péter, Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Jávor Benedek nevét említette egy-egy nyilatkozatot idézve az említett politikusoktól.

Németh Szilárd kiemelte, a rezsicsökkentéseknek köszönhetően az emberek 25-30 százalékkal olcsóbban fűtenek, mint 2010 előtt. A politikus aláhúzta, azt ígértük az embereknek 2013-tól kezdve minden évben, hogy a rezsicsökkentést fenntartjuk, és folytatni fogjuk. Ez a folyamat meghozta az eredményét, mindenki tudja fűteni a lakását, a rászorulóknak pedig támogatásokat biztosít a kormány. A politikus példaként említette, hogy a családok átlagosan évente 170 ezer forintot takarítanak meg.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, hogy minden bizonnyal a baloldal és Brüsszel tovább fogja támadni 2017-ben is a rezsicsökkentést. Hozzáfűzte: továbbra is megvan az a hálózatuk, amelyen keresztül tudják támadni Magyarország energiapolitikáját és a hazánkban alkalmazott rezsicsökkentést - hangsúlyozta Németh Szilárd

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk