CSATLAKOZZ!
2017.01.11

A családok nem számíthatnak az ellenzéki pártokra

Az ellenzéki pártok egyértelművé tették, hogy a gyermekes családok nem számíthatnak rájuk. Ha rajtuk múlna, a családok 2017-ben sem léphetnének előre - jelentette ki Hollik István szerdai sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-KDNP-s képviselő Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár mai sajtótájékoztatójára reagálva kifejtette: aki időben kitölti a családi adókedvezményhez szükséges dokumentumokat a munkahelyén, már a februárban érkező fizetésénél érvényesítheti a családi adókedvezményt.

"A családi adókedvezmény 2011 és 2016 között 1300 milliárd forintot hagyott a családoknál. A rendszert évről-évre bővítjük "

Hollik István ugyanakkor rámutatott, ha az ellenzéken múlna, akkor a családok 2017-ben sem léphetnének előre. Az ellenzéki pártok egyértelművé tették, hogy a gyermekes családok nem számíthatnak rájuk.

Hozzátette: a 2017-es adótörvények szavazásakor az MSZP-től kezdve, Gyurcsányon át, a Jobbikig nem szavazták meg azt a javaslatot, amely a kétgyermekesek családi adókedvezményének emelését tartalmazta - fogalmazott.

A kormánypárti politikus emlékeztetett rá, Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk alatt eltörölték az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét és csökkentették a három- és többgyermekesekét is. Hozzáfűzte: ráadásul a fizetéseket több, mint dupla ekkora személyi jövedelemadóval sújtották.

Fotó: fidesz.hu
"A kormány célja az, hogy több pénz maradjon a családoknál."

Hollik István leszögezte, a kormány célja az, hogy több pénz maradjon a családoknál, ehhez az adócsökkentést tartjuk a legfontosabb és a leghatékonyabb eszköznek. Ezért vezettük be és évről évre bővítjük a családi adórendszert, amellyel a munkát és a gyermeknevelést egyformán elismerjük – tette hozzá.

A Fidesz-KDNP-s politikus aláhúzta, hogy a 2010-es kormányváltás után az Orbán-kormány egyik első intézkedése volt, hogy bevezette azt a családi adókedvezményt, amit a szocialisták eltöröltek.

Hollik István hangsúlyozta, a családi adókedvezmény 2011 és 2016 között 1300 milliárd forintot hagyott a családoknál. A rendszert évről-évre bővítjük: 2014-ben életbe lépett a kiskeresetűek adócsökkentése, amivel a legalacsonyabb jövedelmű 120 ezer családnak gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó fizetése. Kiemelte: 2015 és 2019 között pedig megduplázzuk a kétgyermekes családok adókedvezményét. Ennek része az, hogy januártól már havi 30 ezer forint 2 gyermek után a családi adókedvezmény. Ez évente összesen 60 ezer forinttal több, mint tavaly, ami több mint 350 ezer családot érint – mutatott rá Hollik István.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk