CSATLAKOZZ!
2017.01.30

Ha a baloldalon múlna, nem lenne otthonteremtési program

Ha a baloldalon múlt volna, ma se otthonteremtési program, se csok nem lenne, az ellenzéki pártok ugyanis a kezdettől támadják a programot - hívta fel a figyelmet Halász János hétfői sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin és Dömötör Csaba hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az otthonteremtési program nagy segítség a családoknak; a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) bevezetése óta már 36 ezren vették fel, a támogatás eddigi mértéke már 87 milliárd forint, és egyre nő a lakásépítési kedv is.

"ha a baloldalon múlna, ismét eltörölnék az otthonteremtési programot, ahogy kormányzásuk alatt egyszer már megtették."

Halász János aláhúzta, ha a baloldalon múlt volna, ma se otthonteremtési program, se csok nem lenne, az ellenzéki pártok ugyanis a kezdettől támadják a programot. Támadják a családi otthonteremtési kedvezményt és a lakásépítési áfa csökkentését is – tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra, ha a baloldalon múlna, ismét eltörölnék az otthonteremtési programot, ahogy kormányzásuk alatt egyszer már megtették.

Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt felszámolták az első Orbán-kormány alatt bevezetett otthonteremtési kedvezményeket; megszüntették az állami támogatású lakáshitelt, több mint duplájára emelték a lakásáfát, és kockázatos devizahitelekbe kergették a családokat – idézte fel a képviselő. Emlékeztetett: 2010-re már több mint 1 millió bajbajutott devizahiteles család volt Magyarországon.

Fotó: fidesz.hu

Halász János hangsúlyozta, a Fidesz kormányzása óta - amellett, hogy forintosította a devizahiteleket – megteremtette a biztonságos otthonteremtés feltételeit. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a program milliókkal tette olcsóbbá az otthonteremtést.

Leszögezte, amíg a Fidesz kormányoz, addig garantált az otthonteremtési program működése. Sőt azon vagyunk, hogy minél többen igénybe tudják azt venni – fűzte hozzá a Fidesz-frakció szóvivője.

A lakásépítők és a házvásárlók továbbra is számíthatnak a csok-ra, a csökkentett lakásépítési áfára és az áfavisszatérítés lehetőségére, mellyel milliókat spórolhatnak – jelentette ki Halász János.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk