CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2017.02.17

A gazdasági bizottság foglalkozzon a silányabb élelmiszerek ügyével!

A KDNP azt javasolja, hogy a parlament gazdasági bizottsága foglalkozzon a silányabb minőségű élelmiszerek ügyével, és ha kell, hallgassa meg az illetékeseket - közölte Harrach Péter Kósa Lajossal közösen tartott pénteki sajtótájékoztatón, Visegrádon.

Harrach Péter a kormánypártok kihelyezett frakcióülése utáni sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálata megállapította, hogy a nagy élelmiszerláncok különbséget tesznek a nyugat- és a kelet-európai fogyasztók között, akik eltérő minőségű árut kapnak. "Ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül" - hangsúlyozta.

A KDNP frakcióvezetője hozzátette: Szlovákia hasonló megállapításra jutott, és a visegrádi országok (V4) - Magyarország és Szlovákia mellett Lengyelország és Csehország - már jelezték is a problémát az Európai Bizottságnak. Harrach Péter egyúttal szorgalmazta, hogy a vásárlók keressék a jó minőségű magyar termékeket.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a tájékoztatón kérdésre azt fűzte hozzá, hogy az ügyet "mélységesen megalázónak", felháborítónak és tűrhetetlennek tartja, hiszen arról van szó, hogy ugyanaz a termék a német polcokon jobb minőségű, mint itt. "Ez nem fogyasztói ízlésekkel magyarázható, hanem ide a vacakot hozzák, mert nektek az is jó lesz" - fogalmazott. Szerinte az európai uniós eljárások lassúsága miatt a magyar fogyasztóvédelemnek is lépnie kell az ügyben - a boltok polcaira kitett, ám a feltüntetettnél gyengébb minőségű termékeket össze kellene szedni -, és erőteljes magyartermék-reklámozásba kell kezdeni.

(MTI, fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk