CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2017.02.28

Meg kell erősíteni a jogi és a műszaki határzárat

A titkosszolgálatok továbbra is az illegális bevándorlás problémáját tartják a legnagyobb nemzetbiztonsági kérdésnek – hívta fel a figyelmet Németh Szilárd Halász Jánossal tartott keddi sajtótájékoztatón.

Németh Szilárd arról is beszélt, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülésén résztvevő szakemberek továbbra is az illegális bevándorlás problémáját tartják a legnagyobb nemzetbiztonsági kérdésnek. A fideszes politikus elmondta, fel kell készülni arra, hogy továbbra is növekedni fog a határátlépési próbálkozások száma. Meg kell erősíteni a jogi határzárat, a műszaki határzárat – húzta alá.

"továbbra is növekedni fog a határátlépési próbálkozások száma."

A nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke elmondta azt is, hogy az LMP-s Szél Bernadett javaslatot nyújtott be a bizottsághoz, amelyben albizottság felállítását kezdeményezte az orosz befolyásszerzés vizsgálata érdekében. Németh Szilárd emlékeztetett, amikor az ellenzéki képviselőnek meg kellett volna védenie a kezdeményezését a bizottság előtt, akkor két héttel ezelőtt nem jött el az ülésre. Elmondta, Szél Bernadett ezen kérdéseit minden alkalommal felteszi a bizottságban, és azokra nemleges választ kap a jelenlevő szakemberektől. Úgy látszik, a tényeket nem akarja tudomásul venni – jegyezte meg a fideszes képviselő, aki szerint ezért nincs szükség semmilyen albizottságra.

Halász János kitért arra is, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága második alkalommal tesz kísérletet a metróbotrány érintettjeinek a meghallgatására. Az ülésre meghívót kapott Horváth Csaba és Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesek, Gy. Németh Erzsébet a fővárosi MSZP-frakció akkori vezetője. A Fidesz-frakció szóvivője aláhúzta, a metróbotrányban egyre megdöbbentőbb információk látnak napvilágot; a jelentés utal arra, hogy tiltott pártfinanszírozás is megvalósulhatott, és a metrópénzek egy része az MSZP pártkasszájában is landolhatott. Mindannyian szeretnénk tudni, hogy kik hordták szét a metrópénzeket, ezért a meghallgatásokat folytatni fogjuk, hogy kiderüljön az igazság.

A sajtótájékoztatón szóba került az unión belüli határellenőrzés kérdése is. Németh Szilárd közölte, a Fidesz nem tudja támogatni az abban meglévő kettős mércét. Leszögezte: nem az uniós polgárokat kellene megállítani a határon, hanem az illegális bevándorlókat.

Halász János arról is beszélt, hogy a Fidesz-KDNP egyik következő törvénymódosítási javaslata az emberek kifosztása elleni fellépést fogja szolgálni, ez a hitelkárosultak ingatlanjának árverezési gyakorlatát érintené.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk