CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2017.03.02

Kettős mérce érvényesül az EU piacán

Orbán Viktor szerint az élelmiszerek minősége ügyében kettős mérce érvényesül az Európai Unió piacán.

Nyilatkozatot fogadtak el az EU jövőjéről a visegrádi országok (V4) kormányfői az EU jövőjéről csütörtöki varsói csúcstalálkozójukon, Magyarország teljes egészében és lelkesen támogatja a dokumentumot - közölte Orbán Viktor.

"másodrendűeknek minősülnek Közép-Európa állampolgárai."

A miniszterelnök a találkozó másik témáját, az eltérő európai élelmiszerminőséget illetően közölte: az ügyben kettős mérce érvényesül az Európai Unió piacán. Ebből a szempontból másodrendűeknek minősülnek Közép-Európa állampolgárai - fogalmazott. Emlékeztetett: az ügyet már korábban szóvá tették, de azt az Európai Bizottság nem kezelte.

Az embereknek megfelelő információval kell rendelkezniük arról, hogy milyen minőségű élelmiszereket vásárolhatnak a boltokban, és az ehhez szükséges jogi garanciákat a bizottságnak ki kell alakítania - közölte.

A V4 kezdeményező szerepet akar játszani abban, hogy olyan szabályozást alakíthassanak ki, amely megakadályozza a kettős mércét ezen a területen - jelentette ki.

(MTI-fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk