CSATLAKOZZ!
2017.04.20

Az Európai Bizottság nyíltan kettős mércét alkalmaz

Ahogy várható volt, Magyarország komoly támadás alá került a bevándorlás kapcsán képviselt álláspontja miatt – jelentette ki Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a 85. Kormányinfón kifejtette: az EU elszánta magát, hogy Nagy-Britannia kilépése után az illegális bevándorlás kérdését rendszerré teszi. Ma Európában többségben vannak azok a politikai erők, amelyek úgy gondolják, hogy az unió problémáit – például a demográfiai és munkaerő-piaci válságot - a bevándorlás oldja meg – fűzte hozzá.

A tárcavezető szerint ezek az erők Brüsszellel együtt elhatározták, hogy megnyitják Európa határait, nem megállítani, hanem megszervezni akarják a bevándorlást. „A magyar kormány álláspontja egyértelmű és világos, mi meg akarjuk állítani a bevándorlást, ennek jegyében létesítettünk jogi határzárat” – hangsúlyozta.

Ennek kapcsán közölte: van fizikai határzár egy kettős kerítés formájában és van egy „emberi határzár”, rendőrök és katonák ezrei teljesítenek szolgálatot a magyar határon.

"Európának az tesz jót, ha nem engedi be az illegális bevándorlókat."

Lázár János rámutatott: a kormány szerint az európai határ megvédhető, „sőt, Európának az tesz jót, ha nem engedi be az illegális bevándorlókat”.

Várhatóan júniusban az Európai Bizottság és az Európai Unió ebben a kérdésben döntést akar – húzta alá, jelezve: az Európai Parlament elfogadta a migráció könnyítését célzó célhatározatot. Az Európai Bizottság relokációval kapcsolatos értékelésében jelezte: Magyarország és Lengyelország nem hajlandó a migránsok szétosztásában részt venni – közölte.

„Ez azt vetíti előre, hogy az április konzultáció, a májusi és júniusi tanácsülések alkalmával várhatóan Magyarország bevándorlással kapcsolatos álláspontja napirendre kerül” – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Fotó: fidesz.hu

Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy az EB nyíltan kettős mércét alkalmaz. Ezt az elmúlt napok, hetek tapasztalataival indokolta, kifejtve: Ausztriát a bizottság megdicséri azért, mert az unió állampolgárait megállásra kényszeríti, és ha kell, igazoltatják is, lényegesen korlátozva ezzel az EU-n belüli szabad mozgáshoz fűződő jogaikat is.

Ezzel szemben Magyarország büntetésben részesül azért, mert a nem európai uniós állampolgárságú illegális bevándorlókat ellenőrizni szeretné, és próbálja a terrorveszélyt csökkenteni – húzta alá.

„A valóság az, hogy Magyarország a lehetőségeihez képest igyekszik méltó és normális körülményeket biztosítani a magyar határon várakozó bevándorlóknak”

A tárcavezető kitért arra is, hogy „példátlan támadás zajlik” hazánkkal szemben. Példaként megemlítette, hogy Nyugat-európai sajtótermékek arról tudósítanak, hogy a szerb-magyar határon felállított konténerek náci haláltáborokra emlékeztetnek.

Ezzel szemben a miniszter arról számolt be, hogy katonáktól azt hallotta: a migránsok jobb körülmények között vannak elszállásolva, mint a szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák. „A valóság az, hogy Magyarország a lehetőségeihez képest igyekszik méltó és normális körülményeket biztosítani a magyar határon várakozó bevándorlóknak” – fogalmazott.

Lázár János megdöbbentőnek nevezte, hogy ugyanez a nemzetközi közösség, ugyanezek az NGO-k „üdvrivalgásban törtek ki”, amikor Franciaország és Nagy-Britannia határán Calais-ban konténervárosokat állítottak fel.

„Ha Magyarországon van konténer, az rossz, ha Franciaországban van, az jó. Ha Magyarországon van határellenőrzés, az rossz, ha Ausztria és Magyarország határán van ellenőrzés, az pedig kiváló és dicséretes. Ezzel kell szembenéznünk” – összegzett a tárcavezető.

"A Brexit után az európai szocialisták elhatározták, hogy támadást indítanak Magyarországgal szemben, és próbálják hazánkat leszorítani a pályáról.”

Ehhez jön még egy politikai támadás, amely megkérdőjelezi Magyarország és a Fidesz elkötelezettségét az európai egység és az EU iránt, ugyanis a Brexit után az európai szocialisták elhatározták, hogy támadást indítanak Magyarországgal szemben, és próbálják hazánkat „leszorítani a pályáról” – emelte ki Lázár János.

Hozzátette: az európai szocialisták szerint Magyarországnak jogokat kellene átadnia; az adó-megállapítás jogáról, vállalatok támogatásának jogáról, szociális ellátások jogáról kellene lemondanunk Brüsszel javára.

„Miután erre nemet mondtunk a Közép-európai országokkal egyetemben, az európai szocialisták azt követelik, hogy Magyarországot a bizottság rendszabályozza meg, és az Európai Néppárt alkalmazzon szankciókat a Fidesszel szemben” – fogalmazott a miniszter.

Ezt a helyzetet Lázár János pikánsnak nevezte, mert – mint mondta -, „Magyarországnak és a magyar kormánynak esze ágában nincs kilépni az unióból. Mi az EU-t szeretnénk átalakítani a nemzeti érdeknek és szuverenitásnak megfelelően, annak érdekében, hogy minden ország tudjon boldogulni ebben a közösségben”.

Ugyanígy vagyunk az Európai Néppárttal is, eszünk ágában sincs kilépni. Bennünket Helmut Kohl hívott az EPP-be, a Fidesznek a legfontosabb szövetségese, támogatója és háttere a Néppárt – tette hozzá a tárcavezető, megjegyezve: állnak minden dialógus elé.

Ennek kapcsán felidézte, hogy az elmúlt hét évben Magyarország mindig jogkövető magatartást tanúsított, párbeszéd volt az Európai Bizottság és hazánk között és a viták megegyezéssel, konszenzussal zárultak. „Egy ügy van, amiben nem közelednek az álláspontok, ez pedig az Európai Uniót érintő bevándorlás és migráció ügye” – mutatott rá a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk