CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2017.05.19

Gyurcsány és Dobrev ne a kormányra mutogasson, hanem tisztázza magát!

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára ne a kormányra mutogasson, hanem tisztázzák szerepüket az EMIR-rendszer kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések ügyében, amely miatt a magyar kormánynak 18 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Bizottságnak – hangsúlyozta Budai Gyula pénteki sajtótájékoztatóján.

Az országgyűlési képviselő elmondta, még mindig nem kapott választ Gyurcsány Ferenctől és Dobrev Klárától az EMIR-rendszerrel kapcsolatban megtartott hétfői sajtótájékoztatóján megfogalmazott kérdéseire.

"Dobrev Klára vádaskodásba kezdett és a magyar kormányt okolja azért, hogy az Európai Bizottság jelentése alapján 18 milliárd forintot kell visszafizetni az Európai Bizottságnak."

Nem tisztázták szerepüket az ügyben, nem tisztázták azt sem, hogy miért nem történt közbeszerzési eljárás, valamint nem adtak választ arra a kérdésre sem, hogy miért a Welt 2000 Kft.-t bízták meg az EMIR-rendszer működtetésével – sorolta.

Ahelyett, hogy a kérdéseimre választ adott volna a volt miniszterelnök felesége, Dobrev Klára vádaskodásba kezdett és a magyar kormányt okolja azért, hogy az Európai Bizottság jelentése alapján 18 milliárd forintot kell visszafizetni az uniónak - fogalmazott.

Budai Gyula emlékeztetett arra, hogy 2002 és 2004 között Dobrev Klára a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalának elnökhelyettese volt, ő felelt a politikai döntés meghozatala során azokért az informatikai fejlesztésekért, amelyek az európai uniós források tekintetében születtek. Ezt a rendszert a Welt 2000 Kft. részére szervezték ki - mondta.

fidesz.hu
"a felelősség ebben az esetben nem a magyar kormányé, hanem Dobrev Kláráé és Gyurcsány Ferencé"

Kiemelte: vádaskodás helyett Gyurcsány Ferencnek és Dobrev Klárának választ kellene adni a kérdésekre. Nem tudom elfogadni a volt miniszterelnök feleségének azon kijelentését, hogy az eljárás során néhány alkalommal azt állapította meg a bizottság, hogy nem történt semmilyen szabálysértés. Hozzátette: a végleges jelentés, mind a három kérdésben, megállapítja az akkori magyar kormány felelősségét.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a felelősség ebben az esetben nem a jelenlegi magyar kormányé, hanem Dobrev Kláráé és Gyurcsány Ferencé.

Az országgyűlési képviselő ismételten felszólította Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát, hogy kérdéseire adjanak választ, és ne a magyar kormányra mutogassanak!

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk