CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2017.06.09

Milliárdos méreteket ölthet a Jobbik-Simicska korrupció

Újabb korrupciógyanús ügy bukkant fel az ellenzéki oldalon, milliárdos méreteket ölthet a Jobbik-Simicska korrupció - hangsúlyozta Hollik István pénteki sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-KDNP-s képviselő elmondta, sajtóértesülések szerint a NAV nyomozást indított Simicska Lajos plakátcégénél: a Publimont Kft-nél és a MAHIR Cityposter Kft-nél. Hozzáfűzte: ezek a cégek adnak felületet a Jobbik immár harmadik hónapja tartó plakátkampányához.

"a legnagyobb korrupció Magyarországon, hogy Simicska Lajos megvette a Jobbikot."

A kormánypárti képviselő kifejtette: a hírek szerint költségvetési csalás gyanúja merült fel.

A két cég azzal téveszthette meg a NAV-ot, hogy lényegesen kevesebb hirdetési felületet adott be annál, mint amennyit valójában a Jobbik rendelkezésére bocsájtott. Ha ez így van, akkor az áfacsalás gyanúja is felmerül, ami bűncselekmény – húzta alá.

Gyanús, hogy a Jobbik össze-vissza beszél a kihelyezett plakátok számáról illetve, hogy mennyi időre bérelték ki ezeket a felületeket - fogalmazott.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Vona Gábor 2500 plakátról beszélt, de úgy tűnik, hogy nem ez a valós szám, hanem 1000 darabbal is több lehet. A Jobbik elnöke azt mondta, 2017. április 5-én, hogy a plakáthelyeket egy hónapra bérelték és 2500 plakátról van szó. Ma június 9. van és ugyanúgy jobbikos plakátokat látunk mindenhol.

Teljesen nyilvánvaló, hogy már két és fél hónapja zajlik a kampány és nem biztos, hogy júniusban véget fog érni – hangsúlyozta, hozzátéve, Simicska 3500 plakáthelyet adhat a Jobbiknak, azaz nem annyit, amennyit a párt hivatalosan bevallott.

fidesz.hu

"a Jobbik költségvetési támogatása a tavalyi évben 476 millió forint volt. Az a három hónapos kampány, ami a szemünk előtt zajlik ötszöröse a Jobbik teljes éves támogatásnak."

Szólt arról is, hogy a Jobbik arról beszél, hogy a piaci szokásoknak megfelelő szerződést kötöttek. Ha ez így van, akkor, 3 hónapra ennyi plakátkihelyezésnek az értéke, 2,5 milliárd forintot jelent.

Hollik István rámutatott, hogy a Jobbik költségvetési támogatása a tavalyi évben 476 millió forint volt. Az a három hónapos kampány, ami a szemünk előtt zajlik ötszöröse a Jobbik teljes éves támogatásnak – tette hozzá.

Politikai korrupcióról és illegális pártfinanszírozásról van szó, ezért nyilvánvaló, hogy a Jobbik, miért titkolja a mai napig a szerződés összegét – húzta alá.

A Fidesz-KDNP felszólítja Vona Gábort, hogy valljon színt a Jobbik-Simicska korrupcióról, mondja el, hány darab plakáthelyet béreltek, mennyi időre és mennyi volt a szerződés értéke. Hozzátette: a burkolt pártfinanszírozásnak van egy ilyen módja is, ezért a Fidesz-KDNP minden olyan javaslattal egyetért, ami a pártfinanszírozást átláthatóvá teszi.

Hollik István hangsúlyozta: a legnagyobb korrupció Magyarországon, hogy Simicska Lajos megvette a Jobbikot. Ennek a korrupciónak véget kell vetni és szigorítani kell a pártfinanszírozást. Éppen ezért, aki nem szavazza meg a jövő héten a pártfinanszírozásról szól törvényjavaslatot, az a korrupciót támogatja – húzta alá.

Szólt arról is, hogyha a törvény elfogadásához ez szükséges, akkor a Fidesz-KDNP önmérsékletet fog tanúsítani és a kampányidőszak előtt közterületen a kormány sem fog hirdetni. Hozzátette: az LMP-nek volt egy ilyen javaslata, és ezt a törvényalkotási bizottság egy egységes javaslattá fogja gyúrni.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk