CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2017.06.19

A munkából élő emberek, a biztonság és a családok költségvetése

A 2018-as költségvetés támogatja a családokat és az ország biztonságának a megőrzését, valamint lehetővé teszi, hogy a munkából élő emberek előre tudjanak lépni egyet – hangsúlyozta Kósa Lajos.

Fidesz frakcióvezetője a hétfői Frakcióinfón kitért a 2018-as költségvetés elfogadására is. Aláhúzta, a költségvetés egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a munkából élő emberek előre tudjanak lépni egyet. Folytatódik a bérfelzárkóztatás, a büdzsé tartalmazza mindazokat a bérmegállapodásokat, melyet a kormány, a munkaadók és a munkavállalók kötöttek – tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra is, hogy számos adócsökkentő elemet tartalmaz a költségvetés, így több pénz marad az embereknél.

"GDP-arányosan hazánkban a legerősebb a családtámogatási rendszer az unióban."

Hiába csökken az egyének és vállalatok adóterhelése, de a fogyasztás emelkedése, valamint a gazdaság növekedése és fehérítése miatt nő az adóbevétel – fejtette ki.

Kósa Lajos a költségvetés másik fontos célkitűzésének a családok támogatási rendszerének a további erősítését nevezte. Felhívta a figyelmet arra, GDP-arányosan hazánkban a legerősebb a családtámogatási rendszer az unióban. Nő a kétgyermekes családok adókedvezménye, jelzáloghitellel kapcsolatos kedvezmények kiterjesztése kétgyermekeseknek plusz gyermekvállalás esetén, bölcsődefejlesztési program, diákhitel könnyítése, elengedése gyermekvállalás esetén – ismertette a frakcióvezető.

A költségvetés kapcsán kitért az áfacsökkentésekre is. Kósa Lajos arról is beszélt, hogy az országvédelmi alap a biztonság megőrzését szolgálja.

A tavaszi ülésszakban parlament több szimbolikus ügyben is hozott törvényt, például munkaszüneti nappá nyilvánították a nagypénteket. A Ház személyi kérdésekben is döntött; ismét köztársasági elnökké választották Áder Jánost, valamint megszavazták az alkotmánybíróság új tagjait és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettest.

A frakcióvezető az elfogadott fontos törvények között megemlítette a nyugdíjasszövetkezetekkel kapcsolatos jogszabályt is.

Kósa Lajos elmondta azt is, hogy a tavaszi ülésszakban kilenc kétharmados többséget igénylő törvényjavaslatot terjesztettek be, és ebből hét át is ment.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk