CSATLAKOZZ!
2017.07.01

Zajos lesz a választási kampány

Zajos kampányra számít a választások előtt a Fidesz frakcióvezetője; Kósa Lajos a Magyar Hírlap szombati számban megjelent interjúban a civiltörvény elleni bojkottról, valamint a plakáttörvényről is beszélt.

Biztos, hogy zajos lesz a kampány, a durvuló parlamenti hangnem mellett azért is, mert a kihívók nagyon magasra tették a lécet önmaguk számára, amit szinte biztosan levernek - mondta a Magyar Hírlapnak Kósa Lajos.

"Amikor az ellenfél a saját maga számára élet-halál kérdésévé teszi a választást, akkor ez szükségszerűen durva politikai vitákhoz vezet."

A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: az MSZP elnöke azt mondta, ha most nem nyernek, nincsen szükség erre a baloldalra Magyarországon, Vona Gábor vereség esetére pedig azt ígérte, hogy távozik a Jobbik éléről.

Amikor az ellenfél a saját maga számára élet-halál kérdésévé teszi a választást, akkor ez szükségszerűen durva politikai vitákhoz vezet - tette hozzá.

A frakcióvezető szerint a Jobbik behozta a parlamentbe a "kocsmapolitizálást", kiabálva, gyalázkodva, személyében fenyegetve másokat.

Hozzáfűzte, hogy nincs egységes ellenzék, viszont van közöttük egy verseny, hogy ki legyen a Fidesz kihívója a választásokon, és ebben szerintük az lesz a győztes, aki a legádázabb ellenfele a Fidesznek.

A lap arról is kérdezte a frakcióvezetőt, mi a véleménye arról, hogy egyes szervezetek bojkottálják a civiltörvény végrehajtását. Kósa Lajos kifejtette: az összesen körülbelül hatvanezer civil szervezetből mindössze fél tucat hirdetett polgári engedetlenséget, akciójuk nem tekinthető tömegesnek, inkább csak pár hangoskodóról van szó. Megjegyezte, hogy egy jogállamban megvannak azok a független szervezetek, amelyek ki tudják kényszeríteni a jogkövető magatartást.

A plakáttörvénnyel kapcsolatban a Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy a módosításához nem volt szükség kétharmados többségre, mivel általános szabályról van szó, amely az összes költségvetési szervezetre vonatkozik, nem pedig pártokra vonatkozó speciális szabályról.

Hozzáfűzte, hogy a szabályozás nem a plakáthelyek vásárlásáról szól önmagában, hanem egy korrupciós helyzet kezeléséről. Az állandóan korrupcióról beszélő ellenzék azonban egységesen elutasította, hogy ezt a - pártok burkolt támogatását lehetővé tevő - kiskaput bezárják, nyilván azért, mert élni szeretnének a jövőben is ezzel a lehetőséggel - fejtette ki a Magyar Hírlapban Kósa Lajos.

(MTI-fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk