CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2017.08.09

Vona Gábor kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól!

Amíg a Fidesz-KDNP-kormány tiszteli és megbecsüli a nyugdíjasokat és az időseket, addig a másik oldalon a Jobbik, és annak elnöke, Vona Gábor részéről, tiszteletlenség és a nyugdíjasok, idős emberek sértegetése áll – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján.

A Fidesz országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy 2010-ben a kormány egy szövetséget kötött a nyugdíjasokkal. Aláhúzta: ennek a szövetségnek az volt a lényege, hogy történjen bármi hazánkban vagy az országon kívül, minden körülmények között megvédi a nyugdíjak vásárlóértékét. Ez így is történt – tette hozzá.

"Vona Gábor az elmúlt időszakban olyan nyilatkozatokat tett, amely abba az irányba mutat, hogy a Jobbik és annak elnöke nem veszi emberszámba a nyugdíjasak, sértegeti őket."

Nyitrai Zsolt példaként említette, hogy 2010 óta 23 százalékos nyugdíjemelésre került sor. Hozzáfűzte: egy sor olyan egyéb döntés született, amely a nyugdíjasok mindennapjait pozitív módon érinti. Ilyen volt az alapvető élelmiszerek áfájának 27 százalékról 5 százalékra csökkentése, valamint a rezsicsökkentés is, utóbbival éves szinten 100 ezer forintot tudnak megspórolni a nyugdíjasok –mutatott rá.

A Fidesz országgyűlési képviselője szólt a jövőre bevezetésre kerülő nyugdíjprémiumról is, erre a célra 32 milliárd forintot különített el a kormány. Ezzel kapcsolatban kiemelte: hogyha hazánk gazdasága 3,5 százalék fölött teljesít, akkor ez a prémium aktivizálódik.

Nyitrai Zsolt megemlítette a nők 40 programot is, amelynek keretében a nők 40 év munkaviszony után dönthetnek úgy, hogy nyugdíjba vonulnak. Elmondta: Eddig több mint 200 ezer hölgy élt ezzel a lehetőséggel. Átlagban 4, 4 és félévvel előbb tudnak elmenni nyugdíjba – tette hozzá.

Fotó: fidesz.hu

A kormánypárti politikus szólt a nyugdíjas-szövetkezetek jelentőségéről is. Azok a nyugdíjasok, akik szeretnének még dolgozni, kedvező körülmények között tehetik meg mindezt – mondta.

Hangsúlyozta, amíg a Fidesz-KDNP kormány tiszteli a nyugdíjasokat és az időseket - és döntött egy nagyon komoly erkölcsi és anyagi megbecsülésről -, addig a másik oldalon a Jobbik és annak elnöke, Vona Gábor részéről tiszteletlenség és a nyugdíjasok, idős emberek sértegetése áll - emelte ki a Fidesz országgyűlési képviselője.

Vona Gábor az elmúlt időszakban olyan nyilatkozatokat tett, amelyek abba az irányba mutatnak, hogy a Jobbik és annak elnöke nem veszi emberszámba a nyugdíjasokat, sértegeti őket – fogalmozott Nyitrai Zsolt.

Felszólítjuk, Vona Gábort kérjen bocsánatot attól a több mint 2 millió nyugdíjastól, akiket tiszteletlen megjegyzéseivel megsértett! – húzta alá Nyitrai Zsolt.

A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, bocsánatkérésre szólította fel Vona Gábort az Idősek Tanácsa, valamint a Nyugdíjasok Szociális Fóruma is, azonban a pártelnök ennek eddig nem tett eleget.

Ha Vona Gábornak a nyugdíjasok számítanak, akkor mindenképpen kérjen tőlük bocsánatot, hiszen a nyugdíjasokat tisztelnünk és becsülnünk kell – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk