CSATLAKOZZ!
2017.08.10

A bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár

Az újabb franciaországi terrortámadás azt bizonyítja, hogy a bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár - hangsúlyozta Budai Gyula csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Fidesz országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy a tegnapi napon egy merénylet rázta meg Franciaországot. Elmondta: Egy férfi autóval, nagy sebességgel katonák közé hajtott Párizs mellett, amelynek eredményeképpen hatan sérültek meg, három személy állapota pedig súlyos. Innen szeretnénk a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kívánni – tette hozzá.

"Magyarország kormányának az a legfontosabb feladata, hogy a magyar emberek biztonságát garantálja, de Európa biztonságát és az európai polgárok biztonságát is őriznie kell."

Budai Gyula leszögezte: Az ügyben az a szomorú, hogy a terrorellenes alakulat katonái ellen irányult és ismételten egy terrortámadásról beszélhetünk. A francia hatóságok is ezt állítják – fűzte hozzá.

A kormánypárti politikus ismertette: Az elkövető egy 37 éves algériai migráns, aki információk alapján, illegálisan tartózkodott Franciaország területén. Ez az újabb terrortámadás azt bizonyítja, hogy a bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár – fogalmazott a kormánypárti politikus, aláhúzva, Magyarország kormányának az a legfontosabb feladata, hogy a magyar emberek biztonságát garantálja, de Európa biztonságát és az európai polgárok biztonságát is őriznie kell.

Budai Gyula emlékeztetett arra, hogy Magyarország első között volt, azon országok között, akik ebben a kérdésben fontos intézkedéseket tettek.

Példaként említette, hogy lezárta a déli határt az illegális bevándorlók előtt, tranzitzónákkal garantálta azt, hogy Magyarország területére illegális bevándorló ne lépjen illetve megépítette a kerítést a dél határon.

Budai Gyula hangsúlyozta: ebben a kérdésben az ellenzék teljesen máshogy cselekszik. A szocialisták több alkalommal beismerték, hogy amennyiben hatalomra kerülnének úgy, a határon a kerítést lebontják és mindent megtesznek, hogy az Európai Unió által meghatározott betelepítési kvótákat Magyarországra is alkalmazzák – mondta, hozzátéve, a Jobbik pedig Gyurcsányékkal együtt nem szavazta meg illetve megakadályozta, hogy a parlament megszavazza a migránsok betelepítésének megtiltásáról szóló alaptörvény módosítását.

A Fidesz országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet, hogy míg Magyarország miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják, addig a kerítés a déli határon állni fog. A betelepítési kvóták ellen továbbra is harcolni fogunk és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a magyar emberek biztonságát garantáljuk és megvédjük – hangsúlyozta Budai Gyula.

Figyelmébe ajánljuk