CSATLAKOZZ!
2017.08.10

A Gyógyuló Holnapocska tábor a civil kezdeményezés szép példája

A civil kezdeményezés, a közösségi összetartás szép példájának tartja az egészségügyért felelős államtitkár a Zalaszabarban működő Gyógyuló Holnapocska tábort, ahol a betegségből gyógyuló gyermekeknek lehetőségük van a nyaralásra.

Ónodi-Szűcs Zoltán csütörtökön a helyszínen tett látogatásakor kiemelte: a civil kezdeményezés nagyon jó ügyet szolgál, ezért az állam is segít abban, hogy sikerre jusson.

"a civil kezdeményezés nagyon jó ügyet szolgál, ezért az állam is segít abban, hogy sikerre jusson."

Emlékeztetett arra, hogy önkéntes alapon több intézmény és cég segíti a tábor működését, a támogatással az emberek azt is kifejezik, hogy a közösséghez tartoznak.

Az államtitkár köszönetet mondott mindazoknak, akik segítik és segítették a tábor munkáját, és munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a gyógyuló gyermekek "tudnak mosolyogni". Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója elmondta: a Gyógyuló Holnapocska táborban ezen a héten égéssérült és anyagcsere-betegségben szenvedő gyermekek táboroznak.

A nyaralás jó lehetőséget ad arra, hogy az akut betegség, égési sérülés, műtéti sorozat után a gyermekek "idegrendszere kisimuljon" - fogalmazott, hozzátéve, a gyermekek egymástól is sokat tanulnak.

A gyerekekkel kórházi szakemberek - rezidens orvos, nővér, gyógytornász, pszichológus hallgató - is érkeztek a táborba. Figyelnek a résztvevők minden rezdülésére, úgy bánnak velük, mint egészséges gyermekekkel, és közben úgy is, mint akik speciális gondozást igényelnek - tette hozzá Velkey György.

Kitért arra is, hogy az akut betegség után nagyon sok stressz éri a családot. A gyógyuló gyermekeket a testvéreik is elkísérik a táborba, így a családi együttlét is újra rendeződhet.

Szabadics Zoltán, a tábor alapítója az MTI kérdésére elmondta: idén tíz egészségügyi és két gyermekotthonos táborban összesen több mint hatszáz - közülük ötszáz gyógyuló - gyermek nyaral a Gyógyuló Holnapocska táborban. Programjaikat az Erzsébet-program segítségével tudják megvalósítani - tette hozzá.

(MTI-fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk