CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2017.08.16

A Fidelitas üdvözli az első nyelvvizsga ingyenessé tételét

A Fidelitas úgy gondolja, hogy az első nyelvvizsga ingyenessé tétele egy komoly, ösztönző lépés lehet a fiatalok számára a jövőben – hangsúlyozta Hegedűs Barbara szerdai sajtótájékoztatóján.

A Fidelitas országos alelnöke emlékeztetett arra, hogy a kormány 2017 tavaszán tett ígéretet arra, hogy az első nyelvvizsgát ingyenessé teszi a 35 évnél fiatalabbak számára. Hozzátette: a hétfőn megjelent Magyar Közlönyben pedig az szerepel, hogy 2018. január 1-jétől ingyenes lesz a 35 évnél fiatalabbak számára a nyelvvizsga.

"A diplomamentő program után a kormány ezzel az intézkedéssel is segítséget kíván nyújtani a fiataloknak és segíti a fiatalok boldogulását."

Hegedűs Barbara aláhúzta: a következő három évben a kormány 3 milliárd forintot különít el erre a célra. Hozzáfűzte: a határozat értelmében január 1-jétől, azok a fiatalok, akik középfokú komplex nyelvvizsgát tesznek vagy ezzel egyenértékű emeltszintű idegennyelvi érettségit illetve felsőfokú komplex nyelvvizsgát sikeresen teljesítenek, az állam visszatéríti számukra a nyelvvizsga költségét.

A Fidelitas országos alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a mai világban fontos, hogy a magyar fiatalok minél magabiztosabban, minél jobban beszéljenek idegen nyelveket.

Hangsúlyozta: ez hozzásegítheti őket ahhoz, hogy nemcsak a továbbtanulásánál több lehetőségük legyen, hanem a munkaerőpiacra belépés is könnyebb lesz számukra valamint a karrierépítésben is jobban tudnak haladni a jövőben.

Fotó: fidesz.hu

A diplomamentő program után a kormány ezzel az intézkedéssel is segítséget kíván nyújtani a fiataloknak és segíti a fiatalok boldogulását – húzta alá Hegedűs Barbara.

Elmondta: 2018 a családok éve lesz. Ez az intézkedés pedig a családokat is érinti, hiszen akár több gyermek esetében 100 ezer forintos könnyebbséget is jelenthet az intézkedés.

A Fidelitas úgy gondolja, hogy ez egy komoly ösztönző lépés lehet a fiatalok számára a jövőben, hogy sikeresen teljesítsék a nyelvvizsgát. Pozitív üzenet lehet, hiszen azt a hosszú, és kemény munkát, amit egy fiatal belefektet azért, hogy a nyelvvizsgát teljesíteni tudja, a kormány ezzel az intézkedésével is elismeri és segíti őt a jövőben is és támogatja - fogalmazott.

A Fidelitas köszöni a magyar kormánynak, hogy ezzel az intézkedéssel is meghallgatta a fiatalok igényeit és bevezeti ezt a programot, ami mindennapi segítséget tud nyújtani számukra – hangsúlyozta Hegedűs Barbara.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk