CSATLAKOZZ!
2017.09.13

A Soros-hálózat fenyegetőzik

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség reagálása az LMP és a DK közleményére

Íme néhány idézet a Soros-hálózat tagjaitól. Gulyás Márton: „Ha a kormány ősszel sem tér jobb belátásra, akkor olyan szinten fogjuk felbontani az együttműködést az államhatalommal (…).

Fel kell készülni a blokádokra, épületfoglalásokra, élőláncra”. Gulyás Márton mozgalma: október 23. után „kérésünk követelésé fog változni, és ennek nyomatékosításához erőszakmentes, polgári engedetlenségi mozgalmat indítunk. Olyan akciókban nyilvánul meg például, mint az ülősztrájk, az élőlánc vagy a közterületek elfoglalása.” Vágó Gábor: „A magyar tüntetési kultúrának is kellene fejlődnie abban, hogy jóval több olyan performatívabb jellegű eseményre lenne szükség, ahol a korlátozott erőszak jelen van.”

Ezeknek az akcióknak szimbolizálniuk kell a bennük rejlő dühöt, például „amikor bedobálták klaviatúrával a Fidesz-székház ablakát. Ilyen szimbolikus, kvázi erőszakos akciókra van szükség”. Schilling Árpád: „Törvényes eszközökkel nem lehet jobb belátásra késztetni a kormányt, ezért van bennünk valamiféle határátlépési vágy.”

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk