CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2017.10.11

Czeglédy nem más, mint Gyurcsány és a baloldal strómanja

A Czeglédy Csaba által üzemeltetett bűnszervezet mögött Gyurcsány Ferenc és a baloldal áll – jelentette ki Budai Gyula.

A fideszes országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: azzal a jogügylettel, mely során a Gyurcsány érdekeltségébe tartozó Altus Portfólió Kft. több mint 80 millió forint kölcsönt nyújtott Czeglédy cégének, Gyurcsány Ferenc lelepleződött.

"A bűncselekményből befolyt pénz az MSZP és a DK kasszájába áramlott, és ebből finanszírozták volna a baloldal kampányát."

Lényegében Czeglédynek nem volt szüksége erre a pénzre, hiszen 2013 és 2016 között mintegy 3,3 milliárd forinttal károsította meg a költségvetést – hangsúlyozta, megjegyezve: egy osztrák bankban egy kilogramm aranyat találtak Czegldéy Csaba titkos széfjében.

Budai Gyula ugyanakkor utalt arra is, nem lehet tudni, hogy hol és mennyi pénzt rejteget még Czeglédy.

Mindebből a kormánypárti politikus szerint az következik, hogy a Czeglédy által üzemletett bűnszervezet mögött Gyurcsány Ferenc és a baloldal áll.

„Nyugodtan állíthatjuk azt, hogy Czeglédy Csaba nem más, mint egy stróman, Gyurcsány Ferenc és a baloldal strómanja” – húzta alá.

A bűncselekményből befolyt pénz az MSZP és a DK kasszájába áramlott, és ebből finanszírozták volna a baloldal kampányát – mondta Budai Gyula, hozzátéve: az egész ügyért Gyurcsány Ferencet és a baloldalt terheli felelősség, „ez Gyurcsány és a baloldal korrupciós ügye”.

A kormánypárti képviselő a legnagyobb aljasságnak nevezte, hogy Czeglédy a diákok fizetését is elsikkasztotta és nem fizette ki őket. Gyurcsány károkozásáért újra a polgári kormánynak kell helytállnia – utalt arra, hogy a kormány és a Fidesz-frakció azon dolgozik, hogy megteremtsék a diákok kártalanításának jogi feltételeit.

Ennek kapcsán Budai Gyula felhívta a figyelmet arra, hogy Czeglédy jogi képviselője útján megkereste a károsult diákok közül azokat, akik a nyilvánosság elé vitték az ügyet azért, hogy megvegye a hallgatásukat. Ezt a diákok felháborítónak tartják és természetesen visszautasították az ajánlatot.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk