CSATLAKOZZ!
2017.11.13

"Most Verhofstadt a soros?"

Guy Verhofstadtnak és a liberális frakciónak semmi sem drága, az európai liberálisok a magyar szuverenitást akár lábbal is képesek tiporni, annak érdekében, hogy a magyar belpolitikába beavatkozhassanak” - közölte Gulyás Gergely.

Az EP liberális frakciójának vezetője „egészen sajátos elgondolással rendelkezik az államok működéséről”, hiszen Verhofstadt szerint az EP elnökének joga van ahhoz, hogy magyar nagykövetet rendeljen be, a liberális frakciónak pedig ahhoz, hogy a magyar nemzeti konzultációt betiltsa – mondta a Fidesz frakcióvezetője hétfőn napirend előtti felszólalásában, a parlamentben.

"Ha a bevándorlás ügyét nézzük, nem véletlen, hogy a liberális frakciónak minden olyan jellegű javaslattal alapvető problémája van, amely a választópolgárok véleményét kérné ki."

Ha a bevándorlás ügyét nézzük, nem véletlen, hogy a liberális frakciónak minden olyan jellegű javaslattal alapvető problémája van, amely a választópolgárok véleményét kérné ki - vélekedett Gulyás Gergely.

Az, amit ők ebben az ügyben képviselnek, csak és kizárólag egy diktatúrában lenne tartható – jegyezte meg.

A vezető kormánypárti politikus hangsúlyozta: a választópolgárok még Nyugat-Európában is elutasítják azt az alternatívát, ami a bevándorlók korlátlan, ellenőrizetlen beözönlését tenné lehetővé.

„Guy Verhofstadtnak és a liberális frakciónak semmi sem drága, az európai liberálisok a magyar szuverenitást akár lábbal is képesek tiporni, annak érdekében, hogy a magyar belpolitikába beavatkozhassanak” – mutatott rá Gulyás Gergely.

A nemzeti konzultáció egy demokratikus véleménynyilvánítási lehetőség, „akinek nem tetszik, ne éljen vele”, mi azonban visszautasítjuk, hogy Brüsszelből mondják meg, Magyarországnak milyen bevándorláspolitikát kell folytatnia – szögezte le.

Magyarországon sajnos nem mondhatjuk azt, hogy nemzeti egység jött volna létre ebben a kérdésben, noha a választópolgárok véleményét nézve az ellenzéknek is az lenne az érdeke, hogy létrejöjjön ez a nemzeti egység – közölte.

Ennek ellenére az ellenzék EP-képviselői újra és újra megszavazzák azokat a határozatokat, amelyek felső határ nélküli betelepítési kvótát eredményeznek, megszavazzák azokat a döntéseket, amelyek megbüntetnék azokat az országokat, amelyek nem hajlandók részt venni az Európába illegálisan érkező bevándorlók szétosztásában – emelte ki, hozzátéve: az ellenzék minden olyan intézkedést támogat, ami a bevándorláspolitikában leépíti és gyengíti a nemzetállami hatásköröket és ezeket az EU-nak adná át.

Gulyás Gergely ismét felhívta az ellenzék figyelmét arra, hogy nem nyert eddig sem semmit azzal, hogy Magyarországot jelentgette fel az EU különböző intézményeinél, „eddig is politikai vesztese volt annak, hogy minden lehetséges fórumon”, hazánkkal és a magyar kormánnyal szemben foglalt állást.

„Ezért jutottunk ma oda, hogy nem kormányváltó hangulat van több mint 7 év Fidesz-kormányzás után, hanem ellenzékváltó hangulat van” – húzta alá, hozzátéve: abban teljes egyetértés van ma, hogy Magyarország jobb ellenzéket érdemel.

Ennek okát a Fidesz frakcióvezetője abban találta meg, hogy az ellenzék olyan nemzeti ügyekben sem hajlandó a magyar álláspontot támogatni, melyekben a választópolgárok teljes egyetértésre jutottak. Ezzel összefüggésben utalt arra, hogy ezekben az ügyekben a Jobbikra se lehet számítani, hiszen az ez irányú alkotmánymódosítást – amit szavakban támogattak -, nem szavazták meg.

Felszólalását Gulyás Gergely azzal zárta, hogy nincs értelme az ellenzék hazánkat lejárató akcióinak, így a 7. cikkely alkalmazásának előkészítésének sem, hiszen biztos lesz olyan tagállam az EU-ban, amely megvétózza a hazánk elleni szankciókat.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy felelt: jogi értelemben is elkezdték betonba önteni a betelepítési programot Brüsszelben, a többi közt azzal a bizottsági döntéssel, amellyel felső létszám nélküli betelepítési eljárást valósítanának meg anélkül, hogy figyelembe vennék a nemzeti parlamentek véleményét.

A döntéseket zárt ajtók mögött hozzák - hangsúlyozta -, amit minden létező közös európai érték megcsúfolásának nevezett. A nyomásgyakorlás eszközei között említette a jogi zsarolgatásról, pénzügyi büntetés kilátásba helyezéséről és lenéző minősítésekről, vagy arról, hogy ismét meghallgatást szerveznek Magyarországról.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk