CSATLAKOZZ!
2017.11.14

Szijjártó Péter kifejezte a magyar kormány együttérzését az iráni külügyminiszternek

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kifejezte a magyar kormány együttérzését a több száz halálos áldozatot követelő földrengés miatt Javad Zarif iráni külügyminiszternek.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedden azt közölte az MTI-vel, hogy Szijjártó Péter telefonon egyeztetett az iráni külügyminiszterrel. A magyar tárcavezető kifejezte a magyar kormány együttérzését a földrengés miatt, amelynek több száz halálos áldozata és több ezer sérültje van, és amely több tízezer ember otthonát rombolta le.

Javad Zarif tájékoztatást adott a mentési munkálatok állásáról, az erőfeszítéseket közvetlenül az elnök irányítja - írták.

Az Irán és Irak határvidékén vasárnap éjszaka bekövetkezett, 7,3-es erősségű földrengésnek több mint négyszáz halálos áldozata van, a sérültek száma meghaladja a hatezret.

A KKM tájékoztatása szerint továbbá a külügyminiszterek egyeztettek az iráni nukleáris megállapodás jövőjével kapcsolatos helyzetről is. Szijjártó Péter megerősítette, hogy a magyar kormány szerint ez a megállapodás rendkívül fontos pillére a globális biztonságnak és békének, valamint a közel-keleti stabilitásnak, és biztosította iráni kollégáját arról, hogy Magyarország az EU tagjaként mindent meg fog tenni a megállapodás további alkalmazásáért.

(MTI-fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk