CSATLAKOZZ!
2017.11.28

Egyedülállóan sikeres a nemzeti konzultáció

A nemzeti konzultáció egyedülállóan sikeres, soha semmilyen akcióban nem vettek részt ennyien Magyarországon – jelentette ki Gulyás Gergely a keddi Frakcióinfón.

A Fidesz frakcióvezetője bejelentette, a múlt péntekig 1 millió 909 ezer 458-an töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet, ebből 1 millió 754 ezer 128 nyomtatott kérdőív érkezett vissza, 155 ezer 330-an pedig az interneten töltötték ki a kérdőívet. A feldolgozás kapcsán elmondta, péntekig a NISZ Zrt. 599 ezer 500 darab küldeményt vizsgált át és bontott ki, míg ebből a Kopint-Datorg Kft. 489 ezer 265 darab küldemény szkennelését és kiértékelését végezte el.

"ez a legnagyobb társadalmi támogatást kiérdemlő akcióterv 1990 óta."

Közölte, annyi már most elmondható, hogy a nemzeti konzultáció egyedülállóan sikeres, soha semmilyen akcióban nem vettek részt ennyien Magyarországon, ez a legnagyobb társadalmi támogatást kiérdemlő akcióterv 1990 óta. A Fidesz frakcióvezetője ezért köszönetet mondott mindenkinek, aki ebben részt vett.

Gulyás Gergely kitért arra is, hogy még a héten határozati javaslatot nyújt be a Fidesz a kötelező kvóták elutasításáról az Országgyűlésnek.

Miután az Európai Parlament a bevándorláspolitikával kapcsolatos döntést hozott, ezért tegnap a Fidesz-frakció egyhangúlag döntött arról, hogy – élve a szubszidiaritás Lisszaboni szerződésben rögzített jogával – országgyűlési határozattal kívánnak egyértelmű és világos választ adni, melyben elutasítják a felső korlát nélküli betelepítési kvótát – jelentette ki.

Fotó: fidesz.hu

A kormánypárti politikus sajnálatosnak nevezte, hogy miközben az elmúlt évek azzal teltek, hogy a magyar balliberális ellenzék azt bizonygatta, hogy nincs is felső kvóta, és azt nem is támogatnák, ennek ellenére nem volt olyan balliberális EP-képviselő, aki a javaslat ellen szavazott volna. Aláhúzta, a Fidesz és a Jobbik képviselői a javaslat ellen szavaztak, különböző kis és törpe balliberális pártok képviselői viszont támogatták azt.

A fideszes képviselő közölte, azt szeretnék, hogy a felső korlát nélküli kvótával szemben nemzeti egység jönne létre az Országgyűlésben, mert az egyértelmű üzenet lenne az uniónak is, hogy a magyar politikai elit párthatárokra való tekintet nélkül utasítja el a felső korlát nélküli betelepítést. Felhívta arra is a figyelmet, hogy ez az új rendszer tartalmazná azt az elképzelést, hogy az első három évben elsősorban azokba az országokba érkeznének menedékkérők, akiknél kevés van. Közép-Európa és Magyarország súlyosan érintett lenne – jegyezte meg.

"a kormány gazdaságpolitikája egy stabil és kiszámítható, az ország egésze számára felemelkedést hozó, konzervatív gazdaságpolitika."

A 2016. évi zárszámadás kapcsán a Fidesz frakcióvezetője kifejtette: a zárszámadási törvény elfogadásának kiemelt jelentősége van, mert a politikában kevés olyan vita van, amit a számok objektíven eldöntenek. Márpedig a gazdasági teljesítmény, egy ország gazdasági eredménye ebbe a körbe tartozik – jegyezte meg.

Mint mondta: a kormány gazdaságpolitikája egy stabil és kiszámítható, az ország egésze számára felemelkedést hozó, konzervatív gazdaságpolitika.

Ennek kapcsán felidézte, hogy tavaly az államadósság 74,7 százalékról 73,9 százalékra csökkent, az államháztartási hiány megfelel a maastrichti kritériumok erre vonatkozó részének, 1,9 százalékra csökkent. Mindhárom hitelminősítő intézet befektetésre alkalmas kategóriában tartja számon Magyarországot – közölte Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy a foglalkoztatás radikálisan nőtt az elmúlt évben.

Összességében a tömeges bevándorlás elleni védekezésre 86,5 milliárd forintot fordítottak tavaly a központi költségvetésből – tájékoztatott. A Fidesz frakcióvezetője beszélt arról is, hogy minden hitelminősítő, gazdasági kutató intézet, az Európai Bizottság, a jegybank és a kormány szerint is hosszútávon fenntartható, stabil gazdasági növekedést biztosít az ország helyzete. Hozzátette: ennek köszönhető, hogy az elmúlt 12 hónapban a rendszerváltás óta a legnagyobb „fizetésemelés történt az ország egészében”.

Örülünk annak, hogy szinte konszenzussal szigorította a gyermekek elleni szexuális erőszak tényállását a Btk-ban az Országgyűlés - mondta Gulyás gergely. Hangsúlyozta: ez azt jelenti, hogy a 12 év alattiak sérelmére elkövetett szexuális cselekményeket az elkövető - a sértett hozzátartozója, nevelésre, felügyeletre, gondozásra, gyógykezelésre vagy egyéb módon hatalma, befolyása alatt áll -, ezúton 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni a Btk.

Tájékoztatott arról is, hogy elfogadták azt a szocialista módosítást, amely 5-20 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni az ilyen jellegű cselekményt abban az esetben, ha 12 évesnél fiatalabb gyermek sérelmére testi fenyítéssel vagy védekezésre képtelen személy állapotát kihasználva, továbbá azonos alkalommal egymás tevékenységéről tudva, közösen követik el.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk