CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2018.01.12

A Fidelitas nemzetközi színtéren is kiáll a határainkon túl élő magyarok mellett

A Fidelitas közleménye

Elfogadhatatlan, szégyenletes és vérlázító Mihai Tudose román miniszterelnök nyilatkozata, aki akasztófára küldené a székelyeket autonómiatörekvéseik miatt - mondta Böröcz László, a román szociáldemokrata politikus minapi megnyilvánulása kapcsán.

"Elfogadhatatlan, szégyenletes és vérlázító Mihai Tudose román miniszterelnök nyilatkozata."

A Fidelitas elnöke sürgősen bocsánatkérésre szólította fel a román politika vezetőjét, akinek - véleménye szerint - nyilatkozata túlmegy minden határon, és az erdélyi magyarságot alapvető biztonságérzetében ingatja meg. A Fidelitas büszke arra, hogy eddig is több ízben sikerrel állt ki a nemzetközi színtéren is a határon túli magyarokért, ennek legutóbbi tanúságtétele a kisebbségvédelmi kezdeményezés (Minority Safe Pack Initative) ügye, melynek végrehajtásáról az Európai Néppárt ifjúsági szervezete (YEPP) legutóbbi, 2017 decemberi tanácsülésén fogadott el határozatot. Ennek nyomán is arra biztatjuk minden, a nemzeti kisebbségekért felelősséget érző honfitársunkat, hogy aláírásával támogassa a kezdeményezést - tette hozzá Magyar Ágnes Zsófia, a YEPP alelnöke.

Mihai Tudose, nyilatkozatával, ami a 20. század legsötétebb, legbarbárabb időszakait idézi, méltatlanná vált arra, hogy az Európai Unió egy tagállamának vezetőjeként üljön a huszonnyolcak asztalához – kiírta magát a szalonképes politikusok névsorából.

A Fidelitas csatlakozik az Erdélyi Magyar Néppárt és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség álláspontjához és lemondásra szólítjuk fel a román miniszterelnököt!

A határon túli magyar fiatalok - ahogy eddig is - mindenben számíthatnak a Fidelitasra!

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk