CSATLAKOZZ!
2018.02.01

66 ezer család kapott már csok-ot

Már 66 ezer család kapta meg a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), több mint 170 milliárd forint értékben - mondta el az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtök reggel Novák Katalin.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkára szerint remélhetőleg február közepén életbe léphetnek azok a szabályok, amelyek a mostaninál egyszerűbbé teszik a csok igénylését,
"míg eddig 23-féle papírt kellett benyújtani ahhoz, hogy igényelni tudja valaki a csok-ot, most adott esetben elég lesz ehhez, mondjuk, öt darab különböző igazolás". Hozzátette: a külföldről hazatérni kívánókat támogatja, hogy az új szabályok szerint nem kell majd igazolni a 180 napos magyarországi munkaviszonyt, elég azt vállalni, hogy 180 napon belül lesz a szülők valamelyikének itteni állása.

Novák Katalin azt hangsúlyozta: a kormányzat 2010 óta folytatott gyakorlata az, hogy "családtámogatásokból el nem veszünk, csak hozzáteszünk", ezzel is kiszámíthatóvá téve a családok jövőjét.

(MTI-fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk