CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2018.02.07

Az ipar növekedése várhatóan a következő időszakban is megmarad

A beszerzési bizalmi index, az ipari megrendelés-állomány, illetve az iparhoz kapcsolódó kapacitásfejlesztési beruházások alátámasztják, hogy az ipar növekedése várhatóan a következő időszakban is megmarad - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.

A Központi Statisztikai Hivatal szerdán közzétett tavalyi ipari termelési adatokra reagálva Pomázi Gyula kifejtette: az ipar tavalyi teljesítményében a járműágazat a várthoz képest alulteljesített, de ezt a többi ágazat növekedése kompenzálta, így tudott éves szinten 4,8 százalékkal emelkedni az ipari termelés.

Hozzátette, ugyanakkor a járműágazaton belül is vannak olyan területek, amelyek erőteljesen tudtak növekedni, például az alkatrészgyártás, a gumigyártás, a gépgyártás, a fémalkatrészek előállítása, jól teljesített a gyógyszergyártás, az orvosi műszerek gyártása, a műanyagipar.

A helyettes államtitkár rámutatott arra, hogy nehézséget jelent majd, hogyan lehet biztosítani a megfelelő mennyiségi és minőségi erőforrást az ipar számára, ez 2018-ban meghatározó feladat lesz.

(MTI - fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk