CSATLAKOZZ!
2018.02.17

A kormány támogatja a családokat

A kormány támogatja a családokat, adókedvezménnyel, otthonteremtési támogatással és bölcsődei fejlesztésekkel ösztönzi a családalapítást, gyermekvállalást - mondta Hollik István, megjegyezve, hogy a demográfiai problémákat a belső erőforrásokra támaszkodva kívánja orvosolni a kormány.

A Fidesz-KDNP képviselője szombati sajtótájékoztatóján kifejtette: családi adókedvezményekben a kisgyermekes családok 95 százaléka részesül, összesen több mint egymillió, ennek köszönhetően 2011 óta 1900 milliárd forint maradt a magyar családoknál, 255 ezer családnak pedig egyáltalán nem kell személyi jövedelemadót fizetnie.

"Az V. kerületi önkormányzat is mindent megtesz, hogy segítse a családokat: az itt élő 25 év alatti tanulók ingyenes bérlettel vehetik igénybe a tömegközlekedést és minden Belvárosban születő csecsemő 170 ezer forintos babakötvényt kap."

A családi otthonteremtési támogatásban 2016 óta 66 ezer család részesült összesen 184 milliárd forint értékben - emelte ki. Egyúttal felhívta a figyelmet arra is, hogy a bölcsődei férőhelyek száma pedig az elmúlt hét évben 30 százalékkal nőtt, erre 116 milliárdot költött a kormány .

Az V. kerületi önkormányzat is mindent megtesz, hogy segítse a családokat: az itt élő 25 év alatti tanulók ingyenes bérlettel vehetik igénybe a tömegközlekedést és minden Belvárosban születő csecsemő 170 ezer forintos babakötvényt kap - hangsúlyozta az áprilisi országgyűlési választáson az V. kerületben egyéni képviselőjelöltként induló kormánypárti politikus.

Hollik István a kerületben lévő Olimpia park és játszótér előtt tartott sajtótájékoztatón azt kérte a belvárosi önkormányzattól, hogy a kerület megújuló játszótereire tegyenek úgynevezett baba-mama padokat, hogy kulturáltabb körülmények között tehessék tisztába gyermekeiket az édesanyák.

A Fidesz-KDNP-s politikus megköszönte a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak), hogy támogatja a családokat. Ez egybevág a Fidesz politikájával, amelynek célja, hogy a demográfiai kihívásokat belső erőforrásokból oldja meg - húzta alá.

Fotó: fidesz.hu

Király Nóra, a Ficsak alapítója a sajtótájékoztatón kiemelte, milyen fontos példát mutatni a fiataloknak, bíztatni őket a családalapításra, gyermekvállalásra. A KSH adatai szerint e téren kiemelkedő eredmények születtek: Magyarországon az ezer lakosra jutó házasságok aránya a 2013. évi 3,6 százalékról 2016-ra 5,3 százalékra emelkedett - közölte.

Király Nóra és Hollik István a sajtótájékoztatón átadta a házasság hetének lezárásaként a Mi esküvőnk elnevezésű játék nyereményeit két kisgyermekes családnak. Egyikük egy 15 személyes ünnepi vacsorára szóló utalványt, a másik gyémántgyűrűt vehetett át. A játék résztvevőinek feladata az volt, hogy minél több esküvői fényképet, történetet osszanak meg a közösségi médiában.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk