CSATLAKOZZ!
2018.03.07

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány: minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A kormányfő közölte, a kedvezményt megkapják a távfűtést használók is. Ennek részleteit Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter tárgyalja meg az önkormányzatokkal - tette hozzá.

"Magyarországon a nemzeti kormány volt az első, amely csökkentette a rezsit."

Elmondta, a hagyományos módon fűtő, szenet vagy fát használó emberek esetében megnövelik az erre a célra szolgáló szociális pénzügyi keretet egymilliárd forinttal. Az intézkedés végrehajtásával Pintér Sándor belügyminisztert bízták meg. Orbán Viktor az intézkedéseket azzal indokolta, hogy az elmúlt hetekben rendkívüli hideg volt Magyarországon, megnőtt a családok gázfogyasztása és megnőtt a rezsiszámla.

Emlékeztetett, Magyarországon a nemzeti kormány volt az első, amely csökkentette a rezsit. "E mellett a politika mellett a jövőben is kitartunk" - jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök beszámolt arról is, hogy a kormány az idősügyi tanács javaslatára döntött arról, hogy - immár harmadjára - tízezer forintos Erzsébet-utalványt küld a nyugdíjasoknak. Elmondta, a 4 százalékos gazdasági növekedés és a jó gazdasági eredmények adnak erre lehetőséget.

Orbán Viktor azt mondta, megfontolták a tanács javaslatát és örömmel tesznek annak eleget, mert meggyőződésük szerint a gazdaság teljesítményéből a nyugdíjasoknak is részesülniük kell.
"Tiszteletet érdemelnek. Örülök, hogy megtaláltuk a módját, hogy ezt kifejezhessük" - fogalmazott az Országházban készült felvételen a kormányfő.

A videó megtekinthető itt.

(MTI-fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk