CSATLAKOZZ!
HÍRLEVÉL
2018.03.08

A migráció veszélyes, de megállítható

Naponta bizonyítjuk, hogy a migráció nemhogy megállítható, de meg is kell állítani. Nagy erőfeszítéseknek köszönhetően pedig mára Magyarország Európa legbiztonságosabb országa - mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtök este egy budapesti választási fórumon, Rákosmentén.

Tíz éve még nem gondoltuk volna, hogy egy kereszténységét megkérdőjelező, az alapvető biztonsági kritériumokat teljesíteni nem tudó, egy migrációs válságnak megálljt parancsolni nem akaró, és egy taglétszámát tekintve fogyatkozó Európai Unióban fogunk élni.

"Büszkék lehetünk rá, hogy nagy erőfeszítéseknek köszönhetően mára Magyarország Európa legbiztonságosabb országa."
Nekünk az lenne az érdekünk, hogy az az Európai Unió, amelyben élünk, erős, biztonságos, versenyképes és keresztény legyen. Ezért viszont harcolni kell. Ebben a harcban nekünk, magyaroknak erőteljesen ki kell venni a részünket. Mert ha nem veszünk részt benne, ha ezt a harcot nem megvívni, hanem feladni akarjuk, akkor egy idő után már nem csak erős Európai Unió nem lesz, nem lesz erős Magyarország sem – fogalmazott a külügyminiszter.

Emlékeztetett rá, hogy a világszerte zajló bevándorlási folyamatokra két tábor két ellentétes választ fogalmaz meg. Az egyik tábor azt mondja, hogy a bevándorlás jó és nem megállítható, sőt, ezeket a folyamatokat szervezni és ösztönözni kell.

Fotó: fidesz.hu

Ezzel szemben az igazság, amit mi, magyarok jól tudunk és be is bizonyítottunk: hogy a migráció rossz, veszélyes és megállítható. Mi naponta bizonyítjuk, hogy a migráció nemhogy megállítható, de meg is kell állítani - húzta alá a tárcavezető.

Kijelentette, büszkék lehetünk rá, hogy nagy erőfeszítéseknek köszönhetően mára Magyarország Európa legbiztonságosabb országa. Hiszen nem engedtük, hogy illegális bevándorlók jöjjenek ide, hogy párhuzamos társadalmak alakuljanak ki, és meg tudtuk őrizni Budapestet is a világvárosiasság minden pozitívumában, miközben a világvárosság negatívumait kiküszöböltük.

Arra kérem Önöket, hogy április 8-án hozzanak olyan felelős döntést, amelynek nyomán meg tudjuk őrizni Magyarországot magyar országnak, és Magyarország nem lesz bevándorlóország, olyan döntést, hogy Magyarország megvívja, és ne feladja azt a harcot, amely az ENSZ-ben és az Európai Unióban előttünk áll, és olyan döntést, amelynek nyomán Magyarország továbbra is Európa legversenyképesebb országai közé fog tartozni – mondta a külügyminiszter.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk