CSATLAKOZZ!
2018.03.13

Az áprilisi számlában érvényesítik A távhővállalatok a 12 ezer forintos jóváírást

A távhővállalalatok a 12 ezer forintos jóváírást fogyasztónként az áprilisi számlában érvényesítik – hangsúlyozta Kósa Lajos a téli rezsicsökkentés kapcsán tartott sajtótájékoztatón kedden.

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, azért kért találkozót a Megyei Jogú Városok Szövetségétől és a Budapesti Önkormányzatok Szövetségétől, mert alapvetően ezen városok a tulajdonosai a távhőszolgáltató vállalatoknak, mintegy 95 százalékban. Hozzátette, 605 ezer fogyasztó van a közösségi tulajdonban lévő távhőszolgáltatóknál és 45 ezer, akik nem a közösségi szolgáltatóktól vásárolják a távhőt.

"Nyolc évvel ezelőtt elkezdődött egy olyan kormányzati szándék, mely azt a célt tűzte ki, hogy a magyar polgárok az egyik legkevesebbet fizessék."

Kósa Lajos közölte, az egyeztetésre, azért kellett sort keríteni, hogy tájékoztassák a tulajdonosokat, olyan megoldást válasszunk a téli rezsicsökkentés megvalósítására, amely a távhőszolgáltatóktól nem kér külön erőfeszítést, az ő likviditásukat nem zavarja.

A tárca nélküli miniszter hangsúlyozta, a 7,8 milliárd forintot a központi költségvetés átutalja a távhővállalatoknak, a szolgáltatók a 12 ezer forintos jóváírást fogyasztónként az április számlában érvényesítik. Hozzátette, amennyiben valakinek az áprilisi számlája nem éri el a jóváírás mértékét, akkor a következő hónapokban lehet a jóváírást érvényesíteni.

Kósa Lajos kitért arra is, hogy ezt a megoldást a távhőszolgáltatók is helyeselték. Hozzátette, a fogyasztók egy tejékoztató levelet fognak kapni.

Fotó: fidesz.hu

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke kiemelte, 2010-ig Európában az egyik legtöbb rezsit a magyarok fizették. Rámutatott, nyolc évvel ezelőtt elkezdődött egy olyan kormányzati szándék, mely azt a célt tűzte ki, hogy a magyar polgárok az egyik legkevesebbet fizessék. A téli rezsicsökkentés ezt a szándékot tükrözi és folytatja - tette hozzá. Ez annak köszönhető, hogy a magyar gazdaság erős lett, van miből megtenni.

Hozzátette, köszönhető annak is, hogy a magyar kormány eltökélt e tekintetben, hogy amit elkezdett, azt folytatja és nem fejezi be.

(fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk