CSATLAKOZZ!
2018.03.14

Budai: Czeglédy kezelte az MSZP és a DK kampánypénzét

A baloldal azért ragaszkodik Czeglédy Csabához, mert ő kezelte az MSZP és a DK kampánypénzét - mondta Budai Gyula a Figyelő című hetilapnap legfrissebb számában közölt interjúban.

Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy amikor a politikust kiengedték az előzetes letartóztatásból, első útja Gyurcsány Ferenchez, a DK elnökéhez vezetett. Hozzátette: az egész szombathelyi képviselő-jelöltséget azért találták ki Czeglédy Csaba számára, hogy egy kis időre kiengedjék az előzetesből, és bizonyítékokat semmisíthessen meg, vagy egyeztessen Gyurcsány Ferenccel.

"az egész szombathelyi képviselő-jelöltséget azért találták ki Czeglédy Csaba számára, hogy egy kis időre kiengedjék az előzetesből."

Kifejtette azt is: Czeglédy Csaba megzsarolhatná Gyurcsány Ferencet, valamint több MSZP-s és DK-s politikust.  Amennyiben jogellenesen juttatott pénzt a két párt kasszájába, a mostani hallgatásával fedezheti őket. "Kéz kezet mos" - fogalmazott Budai Gyula.  

A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra is: Czeglédy Csaba mellett tüntetett többek között Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke is. Közölte: Kunhalmi Ágnes 2014-ben, a választás előtt találkozott Czeglédy Csabával, és abban állapodtak meg, hogy a szombathelyi szocialista finanszírozza majd a párt országos kampányát. "Jó lenne, ha Czeglédy nyilatkozna arról, mekkora összeget adott át Kunhalminak" - tette hozzá, de választ várt arra is, miből adta ezt a pénzt. 

Emlékeztetett: a diákmunka-szövetség ügye 2011-ben kezdődött, és hat év alatt 6,3 milliárd forint adót nem fizettek be a költségvetésbe. "Czeglédynek semmilyen más feladata nem volt, mint hogy pénzt "állítson elő" a baloldal támogatására" - jelentette ki. Szerinte azok a politikusok, akik kiállnak Czeglédy Csaba mellett, megnyugodhatnak, hogy a szombathelyi "táskás emberük" semmilyen terhelő dolgot nem mond róluk a hatóságoknak.

(MTI-fidesz.hu)

Figyelmébe ajánljuk